Topli obrok za 850 korisnika u Kragujevcu 1Foto: BeoInfo

Grad Kragujevac izdvojiće ove godine za realizaciju programa “Narodne kuhinje” 19,4 miliona dinara i još 18 miliona dinara za pograma “Đačke užine”.

Potpisivanjem ugovora ukupne vrednosti 37,4 dinara obezbeđena je realizacija ova dva programa i nastavljena saradnja grada i Gradske organizacije Crvenog krsta, u okviru kojih se dnevno distribuira 850 toplih oborka za korisnike “Narodne kuhinje” i obezbeđuje užina za 3.000 đaka.

Članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović rekla je, prilikom potpisivanja ugovora, da je ove godine predviđeno povećanje broja korisnika “Narodne kuhinjje” sa 770 na 850 lica.

U Kragujevcu traje i lepa priča o distribuciji viškova hrane na seoskom području, u okviru koje je prošle godine podeljeno oko 14 hiljada obroka, rekla je Damnjanović.

Sekretarka Crvenog krsta Nevenka Bogdanović je naglasila da je na gradskom području angažovano oko 40 volontera koji dostavljaju hranu teško pokretnim i nepokretnim korisnicima, koji ne mogu da dođu do punktova na kojima se deli hrana.

Angažovanje volontera je od izuzetnog značaja za najugroženije sugrađane koji ne mogu da dođu do punktova Narodne kuhinje, a pored dostavljanja hrane, zajedno sa gradom i Centrom za socijalni rad, jednom mesečno delimo pakete pomoći koji sadrže dugotrajne namirnice i sredstva za higijenu, rekla je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari