Renovira se objekat predškolske ustanove u Novom Bečeju kako bi se obezbedila bolja izolacija i ušteda energije.Pokrajinski sekretarijat za energetiku za potrebe projekta energetske efikansosti u Predškolskoj ustanovi “Pava Sudarski” izdvojio 6,7 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 3,5 miliona dinara. U toku je zamena svih prozora u vrtiću koji do sada nisu menjani, u učionicma i u sportskoj sali. Završena je izolacija krova a na red treba da dođe i izolacija zidova. Nadležno očekuju toplije učionice i manje račune za grejanje.

– Uređena je izolacija na oko 1000 kvadratnih metara tavanskog prostora, celokupnog ovog objekta. Sledi još spoljna fasada i izolacija, kao i zamena prozora, što će bitno uticati na smanjnje troškova, uopšte energenata, i sa materijalne strane, kako vrtića, tako i lokalne samouprave koja je osnivač, i koja snosi i najveći deo troškova – objašnjava Dragan Miloradović, direktor PU „Pava Sudarski“.

Opština Novi Bečej je u saradnji sa vrtićem na vreme, početkom godine, pripremila projekat energetske efikasnosti. To podrazumeva obnovu i renoviranje objekta, na takav način, da se ostvari ušteda električne energije, i ušteda potrošnje gasa prilikom grejanja.

– Mi i dalje spremamo projekte za druge naše objekte, tako da ćemo jedan po jedan projekat, jednu po jednu našu nekretninu, da sa jedne strane obnovimo i popravimo, a sa druge strane te razrede energetske efikasnosti povećamo, odnosno smanjimo utroške energenata na našoj teritoriji – kaže Tamara Ivanišević, načelica opštinske uprave.

Prema ugvooru sklopljenom s aizvošačem radova, svi poslovi treba da se završe do 16. marta. Ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi mogli da budu gotovi do kraja ove godine, navode u nvoobečejskoj predškolskoj ustaovi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari