Vraćaju se lepo vreme i vrućine, najavljene temperature i do 37 stepeni: Prognoza vremena za naredne dane 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo, u košavskom području duvaće umeren jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog pravca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od 12 stepeni do 21, a najviša od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

Uveče i tokom noći očekuje se skretanje vetra na severozapadni pravac, najpre u Vojvodini, a zatim i u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

U Beogradu će sutra, takođe, biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, koji će tokom noći biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od 16 stepeni do 21, a najviša oko 36 stepeni.

U Srbiji će u ponedeljak i utorak u većini mesta biti pad temperature za četiri do šest stepeni, ali će se zadržati pretežno sunčano. Sredinom sedmice maksimalne temperature kretaće se od 30 stepeni do 35, a u petak i subotu lokalno i do 37 stepeni.

I u Beogradu se predviđa slično vreme u tom periodu.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 28. jul glasi: tokom većeg dela dana biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti srčani bolesnici pa im se savetuje opreznost. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari