"Tradicija duga 74 godine": Ekonomska škola u Leskovcu proslavila Dan škole 1Foto: Jelena Jovanović

„Nije mala stvar baštiniti tradiciju jedne škole koja postoji 74 godine. Ona ne samo da postoji, nego i traje i važi za jednu od najznačajnijih obrazovnih institucija, ne samo u Leskovcu, nego i šire“, rekla je direktorka Ekonomske škole „Đuka Dinić“ u Leskovcu Biljana Đorđević na današnjem obeležavanju Dana škole, piše Jugmedia.

Prema njenim rečima, „u ovoj školi cene se prave vrednosti, teži se tome da učenik bude u fokusu nastavnog procesa, pomaže onima koji žele da postignu velike uspehe, kao i onima kojima je pomoć neophodna“.

„Mi imamo generacije učenika iz jedne porodice koji rado pohađaju ovu školu i uvek joj se vraćaju. Neki po završetku školovanja, kao naše kolege, a nekada kao socijalni partneri po drugim osnovama“, kazala je ona.

Dodala je da su se u prvom ovogodišnjem upisnom krugu „popunila sva mesta i da trenutno ovu školu pohađa 596 učenika“.

„Sa učenicima radi 76 visokokvalifikovanih nastavnika, među njima je dvoje sa zvanjem doktora ekonomskih nauka i dvoje sa zvanjem pedagoških savetnika, koji redovno objavljuju svoje naučne i stručne radove“, objasnila je Đorđević.

Podsetila je kako je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove školske godine opremilo školu potpuno novim računarima i istakla da veliku pomoć ova ustanova dobija i od lokalne samouprave.

Inače, obeležavanju Dana škole prisustvovali su načelnica Školske uprave Marina Ilić, direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije Leskovca, predstavnici Grada, đaci i profesori, a celokupan program upotpunila je vokalna grupa „Libero“, kao i učenici, koji su besedili.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari