Organizatori treće po redu manifestacije Stari dani koja je juče počela Etno bazarom u pešačkoj zoni i promocijom knjige „Rečnik govora južne Srbije“ dr Momčila Zlatanovića, očekuje ove godine da broj posetilaca premaši 30.000.


– Prošle godine imali smo oko 25 hiljada posetilaca koji su pratili besplatne programe, a ove godine imamo koncerte Kemala Montena, Vlatka Stefanovskog, Masima Savića, Vlade Divljana te trubačkih brendova u likovima Ekrema Mamutovića i Nenada Mladenovića, kao i Biljane Krstić i grupe „Bistrik“ – kaže za Danas predsednik Organizacionog odbora manifestacije Zoran Najdić.

U muzej kući Borisava Stankovića biće organizovana i projekcija dokumentarnih filmova u produkciji RTS-a čiji su autori Branko Stanković, Dragana Sotirovski, Dragoslav Gogić i Slađan Stojanović snimatelj u regionalnom dopisništvu javnog servisa za Pčinjski okrug. Nastupiće i grupa „Ved“ koja će predstaviti CD „Sve ću da vi pojem vranjansko“, kao i Merima Njegomir i Čeda Marković u pratnji narodnog orkestra RTS, domaća Etno grupa „Izvor“. Vranjanci nastavljaju i ove godine sa promocijom lokalnog pekarskog specijaliteta – pite „samse“, koja se još uvek izrađuje u domaćoj radinosti lokalnih domaćica. Za najmlađe posetioce posebnu atrakciju predstavljaće nastup DJ Marka Nastića koji je najavljen za nedelju.

Ovogodišnja manifestacija Stari dani odvija se pod sloganom tradicija i duh Vranja u novim vremenima i koštaće manje od četiri miliona dinara, od čega je blizu pedeset procenata sredstava obezbeđeno od sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari