Manifestacija „Slikarski dan Bijelog Polja“ održana je u gradskom parku, gdje su se polaznici Škole slikanja i crtanja „Atelje 4“ predstavili svojim radovima. Manifestaciju je otvorio akademski slikar iz Rožaja Aldemar Ibrahimović, a polaznike škole i ostale učenike su pozdravili još i direktor „Elektro ekonomske“ škole Miloš Marić i profesor slikarstva Milutin Obradović.

– Manifestacija okuplja polaznike Škole od pet do 65 godina. Ovo je prva godina našeg okupljanja, ali planiramo ovako da se okupljamo i u budućnosti. Na ovaj način želimo da promovišemo želju, volju, ljubav i talenat iz oblasti likovne umjetnosti i da predstavimo Bijelo Polje kao zrelu kulturnu sredinu koja ima tradiciju likovnog stvaralaštva, kaže Obradović. Otvarajući manifestaciju, Aldemar Ibrahimović je istakao da je Limska dolina, a posebno bjelopoljska, od davnina poznata po velikanima pisane riječi, koji su nadaleko proslavili i proslavljaju svoju sredinu i Crnu Goru na najbolji mogući način.

– Posljednjih godina, zahvaljujući mladim, veoma obrazovanim i već afirmisanim likovnim stvaraocima iz ove sredine, ovaj segment kulture je dostigao mjesto koje mu i pripada u likovnom stvaralaštvu Crne Gore i šire. Umjetnici koji vode školu „Atelje 4“ sa velikim entuzijazmom i umijećem podučavaju uzraste od pet do 65 godina onim što krasi slikarsku profesiju, a to je čista linija u crtežu i čista boja boja i ton u slikarskom izrazu, uz rješavanje svih onih slikarskih problema koji se tokom rada nameću, kaže Ibrahimović. U proteklih pola godine polaznici ove škole prošli su kroz sve faze koje su im bile potrebne da steknu solidno likovno obrazovanje, iako je njihov rad bio ograničen na rad za vrijeme vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari