Žrebanje takmičarskih grupa za 12. Svetsko prvenstvo u banatskim šorama održano je u bašti diskoteke „Muzej“. Ove godine nadmetaće se deset ekipa: pet prvoplasiranih ekipa sa prošlog takmičenja, dve ekipe iz Rumunije, koje su pozvane da direktno učestvuju, dok su se tri ekipe plasirale kroz turnire igrane u proteklih mesec dana.


Biljana Jovanović, PR 12. Svetskog prvenstva u banatskim šorama, podsetila je da je ovo tradicionalna banatska čobanska igra, i da je grupa entuzijasta, još pre 12 godina, rešila da je otrgne od zaborava.

– Šore su autentičan banatski sport, koji, osim što afirmiše Tomaševac, koji je proglašen i za prestonicu Banatskih militara, promoviše i ceo Banat. Cilj je da se šore što više približe i prenesu mlađim generacijama, što se do sada pokazalo kao dobro – kazala je Biljana Jovanović i dodala da sada postoje četiri juniorske ekipe.

Kapiten prošlogodišnjeg pobednika, ekipe „Marijevo“ iz Tomačevca, Dragan Janković i ovoga puta očekuje dobar plasman. – Cele godine treniramo i pripremamo se za ovo, pa očekujem da ćemo na terenu to i pokazati. Ko u grupi bude imao ekipu iz Orlovata, put do finala neće mu biti nimalo lak – kaže Dragan Janković. Danas, u subotu, od 12 časova igraće se utakmice po grupama, dok će u nedelju 1. jula biti igrane utakmice za plasman. Veliko finale planirano je za 18 časova. Nakon proglašenja pobednika biće održana velika žurka. Jedan od sponzora manifestacije je i zrenjaninski Klub „Muzej“, koji će 6. jula obeležiti dvadeset godina rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari