Partizanovi fudbaleri jednostavno ne umeju s Ludogorecom i zato će drugu sezonu zaredom srpski tim u doigravanje za Ligu Evrope, a bugarski klub u plej-of za Ligu šampiona.

Partizan – Ludogorec – 2:2 (2:2)

STRELCI: Škuletić 30, 35 – Marselinjo 19, 21.

STADION: Partizana. GLEDALACA: 22.000. SUDIJA: Aleksej Kulbakov (Belorusija). ŽUTI KARTONI: S. Ilić,

Volkov (Partizan), Bezjak, Marselinjo, A. Aleksandrov, Espinjo (Ludogorec). CRVENI KARTON: Trajković (Partizan).

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac (od 82. Ninković), A. Živković (od 69. Luka), S. Ilić (od 46. B. Ilić), Lazović, Škuletić.

LUDOGOREC: Stojanov, Žunior, A. Aleksandrov, Moci, Angulo, Zlatinski, M. Aleksandrov (od 78. Anise), Djakov (od 86. Espinjo), Abalo (od 46. Misiđan), Marselinjo, Bezjak.

 

 Nikakva je uteha crno-belima to što su posle dva prošlogodišnja poraza „napredovali“ do dva remija s „legijom stranaca“ iz Razgrada, kada su ih sinoćnjih 2:2 (2:2) ostavili bez bogatije zarade od UEFA, osam zagarantovanih međunardonih utakmica, novca za plate zaposlenima, potrebnog mira pred početak domaćeg prvenstva, možda i bez nekoliko važnih prvotimaca u nastavku sezone. Ovo poslednje ne odnosi se na tragičara meča Branislava Trajkovića, jer se može i mora bez čoveka koji u ovakvom meču ničim izazvan dobije direktan crveni karton u 40. minutu.

Koliko samo uzbuđenja u prvom poluvremenu. Za devedeset minuta prošlog meča nismo videli nijedan gol, a do pauze u drugom susretu čak četiri pogotka, mnogo nervoznih reakcija igrača obeju ekipa, dva žuta kartona na obe strane i jedno isključenje. Kao pre nedelju dana i sinoć su gosti jače ušli u meč, s tom razlikom što petnaestominutni presing Ludogoreca nije doneo nijednu ozbiljnu šansu bugarskom timu. Dok se lopte nije prihvatio njihov najopasniji pojedinac Nasimento da Kosta Marselinjo. Brazilcu su bila dovoljna samo dva minuta da ućutka Humsku. Oba na asistencije s desnog boka. U 19. minutu je, na centarušt A. Aleksandrova, u padu, s Trajkovićem na šuterskoj nozi, našao prazan prostor pored golmana Lukača i pogodio suprotni donji ugao. Vođstvo je uvećao šutem pod prečku, iz srca šesnaesterca, gde ga je potpuno samog video i lepo uposlio zemljak Žunior (21). Slutilo je na rezultatsku katastrofu, i pre ova dva šah-mata, malokrvnog, presporog, rastrzanog i jalovog domaćina, ali fudbal ne bi bio tako zanimljiv da nisu moguća vaskrsnuća „mrtvaca“. Partizanu je život produžio Petar Škuletić. Napadač koji obično potroši više šansi pre nego što ubode metu ovog puta je iskoristio dve od tri, za rekordnih pet minuta. Prvo je lepo ispratio jedno dubinsko dodavanje Brašanca i u situaciji jedan na jedan sa Stojanovim šutem po zemlji prevario rivalskog čuvara mreže (30), a onda posle kornera i Trajkovićeve stative, iako opkoljen s više „zelenih“, u padu bacio u delirijum navijače (35). Međutim, slavu mu je ukrao Branislav Trajković, pošto je u finišu tog dela utakmice zaslužio iskljućenje i ostavio saigrače na cedilu.

Brojniji Ludogorec mogao je pre povratka u svlačionice da završi posao, da je Bezjak bio malo precizniji s peterca (44). Mogao je to i u najranijoj fazi drugog poluvremena, da Misiđanov slobodnjak nije zaustavila desna stativa, a Bezjak očajnom reakcijom s pola metra zatresao levi deo okvira gola (53). Kada nisu tada uspeli da stignu do pobede, gosti su mudro izabrali da čuvaju remi, znajući da će domaćinu umornom od čuvanja svog gola i jurnjave za trećim pogotkom, s čovekom manje na terenu, nedostajati snage i koncentracije da iskoriste to malo viška prostora i za preokret. Tako su i prošli pokušaji Škuletića i kolege iz špica Lazovića, da bi na kraju i oni i ostali crno-beli ostali bez ideje, daha i volje da borbenošću iznenade mirnog i kompaktnog protivnika.

Svako nastavlja svojim putem, onako kako je zaslužio radom igrača, struke i uprave, a sutrašnji žreb u Nionu daće im nove prepreke na njemu.

Škuletić: Kompletni bismo preokrenuli

-Ne znam da li se Trajković izvinio saigračima u svlačionici, jer sam brzo izašao. Siguran sam da smo ostali kompletni, da bismo preokrenuli rezultat. Hvala navijačima, bili su sjajni, a mi smo izginuli na terenu. Međutim, sve se promenilo posle njegovog isključenja – rekao je jedini strelac Partizana.

Glupost Trajkovića

Branislav Trajković nije jedini krivac za ponovnu eliminaciju od Ludogoreca, ali jeste najveći za kobni beogradski remi. Nema te provokacije Brezjaka koja može da opravda udaranje bez lopte Partizanovog štopera, od ranije poznatom po neartikulisanom ponašanju i glupim potezima poput ovog.

Incident „zabranjenih“

Ni ova evropska utakmica nije mogla da prođe bez incidenata Partizanovih navijača. Sinoćnji ispad bio je delo nekoliko huligana s tribine gde su smešteni tzv. „zabranjeni“, koji su pokušali da otmu zastave grupici pristalica bugarskog kluba. Nisu uspeli, ali je policija uspela da uhvati i privede više njih.

Navijači protiv uprave

Posle šokantnih 2:0 za prvaka Bugarske i na kraju utakmice navijači su imali poruku za ljude koji vode Partizan. Ekipa je dobila podršku, na kraju i aplauze, ali se čelnicima najtrofejnijeg kluba u novijoj istoriji srpskog fudbala pevalo „uprava napolje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari