Američki predsednik Donald Tramp sa suprugom Melanijom boravi u trodnevnoj poseti Velikoj Britaniji. Tokom drugog dana posete u Dauning Stritu razgovarali su sa odlazećom premijerkom Terezom Mej, a bili su i gosti na prijemu u Vinfild Hausu – rezidenciji američkog ambasadora u Londonu. U centru britanske prestonice Trampove su dočekali protesti građana. Na Parlament Skveru, […]

Američki predsednik Donald Tramp sa suprugom Melanijom boravi u trodnevnoj poseti Velikoj Britaniji.

Tokom drugog dana posete u Dauning Stritu razgovarali su sa odlazećom premijerkom Terezom Mej, a bili su i gosti na prijemu u Vinfild Hausu – rezidenciji američkog ambasadora u Londonu.

U centru britanske prestonice Trampove su dočekali protesti građana.

Veliki balon Trampa "bebe"

Reuters
Na Parlament Skveru, demonstranti su naduvali džinovski balon Trampa „bebe“. Očekuje se da organizovani protesti tokom dana počnu na trgu Trafalgar i Vajtholu kasnije tokom dana.
Pet metara visoke statue Trampa kako sedi na zlatnoj klozetskoj šolji

PA
Postavljanje pet metara visoke statue Trampa kako sedi na zlatnoj klozetskoj šolji, kao deo priprema za proteste na Trafalgaru.
Tramp i Tereza Mej

Reuters
Tramp je nakon Bakingemske palate posetio i Sent Džejms palatu, kako bi učestvovao u okruglom stolu sa premijerom Terezom Mej i ostalima.
Donald Tramp na sastanku

AFP
Radni doručak vodećih britanskih i američkih privrednika koji bi trebalo da pospeši trgovinske veze dveju zemalja
Crveni tepih ispred Dauning Strita

Getty Images
Ispred Dauning Strita, gde je sedište vlade Velike Britanije, odmotava se crveni tepih, u sklopu priprema ta sasatanak američkog predsednika i britanske premijerke.
Gospodin i gospođa Tramp

Reuters
Gospodin i gospođa Tramp na sastanak u Dauning Stritu stižu blindiranom limuzinom marke kadilak – poznatijom kao „zver“
Sleva nadesno: Filip Mej, premijerka Tereza Mej, predsednik Tramp i prva dama Melanija Tramp ispred Dauning Strita broj 10.

EPA
Sleva nadesno: Filip Mej, premijerka Tereza Mej, predsednik Tramp i prva dama Melanija Tramp ispred Dauning Strita broj 10.
Tereza Mej i Donald Tramp

Getty Images
Ranije tokom dana, Mej je izjavila da Ameriku i Veliku Britaniju veže „snažno partnerstvo“ i da bi zajedničkim naporima ove dve zemlje mogle da utiču i oblikuju svetsku privredu
Trafalgar skver - protesti protiv Trampa.

Getty Images
Za to vreme, na obližnjem trgu Trafalgar skveru spremali su se protesti protiv Trampa.

Fotografije su azštićene autorskim pravima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari