Predstava „Tramvaj zvani želja“ u izvođenju Pozorišta „Kreativni haos“ iz Smedereva proglašena je za najuspešniju na Festivalu posvećenom glumici Živki Matić poreklom iz Požarevca, grada koji se velikoj glumici odužuje organizovanjem jedne ovako zapažene tetarske smotre.

Inače, u Centru za kulturu Požarevac, završena je Šesta smotra dramskih amatera Podunavlja i Pomoravlja „Živka Matić“ predstavom „Urnebesna tragedija“ Omladinskog amaterskog tetra „Branislav Nušič“ iz Malog Crnića. Tokom protekle nedelje publika je imala prilike da prati četiri predstave koje su se našle na repertoaru ovogodišnjih susreta. To su predstave: „Tramvaj zvani želja“ u izvođenju Pozorišta „Kreativni haos“ iz Smedereva, „Život u tesnim cipelama“ glumačke ekipe iz Starog Sela, „Mirandolina“ iz Krnjeva i završna „Urnebesna tragedija“ iz Malog Crnića.

U čast glumice Živke Matić, kojoj je smotra i posvećena kao i još dva festivala u čast njenog slavnog sugrađanina i kolege Milivoja Živanovića, stručni žiri u sastavu: Bojan Gačević zamenik direktora Centra za kulturu, Biljana Vasić profesor srpskog jezika i književnosti i Radomir Mirčić, glumac amater, birao je kao i svake godine najbolju glumicu i glumca iz odigrane predstave, a tom prilikom uručivane su diplome i paket izdanja časopisa Edicija Braničevo. Epitet najboljih poneli su glumci: Nevena Rakočević i Miloš Živković, ulogama Blanš i Stenlija u predstavi „Tramvaj zvani želja“, Jelena Stojadinović i Nebojša Milosavljević u ulogama sekretarice Zlate i direktora Steve u predstavi „Život u tesnim cipelama“, Svetlana Paunović i Predrag Živanović, ulogama gostioničarke Mirandoline i Viteza u predstavi „Mirandolina“, Dragana Kostić i Zoran Živković, u ulogama Ruže i Koste u predstavi „ Urnebesna tragedija“.

Žiri je proglasio i najbolju predstavu, koja će biti odigrana na festivalu „Milivojev štap i šešir“ u februaru – „ Tramvaj zvani želja“ kao i najbolju glumicu i glumca, kojima su na dar uručene umetničke slike. Za najbolje glumce celokupne smotre proglašeni su Nebojša Milosavljević i Nevena Rakočević, koja je istovremeno i režiserka pobedničkog komada. – Ovo je stvarno velika čast. Sigurna sam da će čitav ansambl biti presrećan, ali najveće zadovoljstvo je što ćemo imati prilike da opet zaigramo na vašoj predivnoj sceni, rekla je Nevena. I najbolji glumac festivala zahvalio se na nagradi organizatoru i publici, kao i svojim kolegama glumcima.

Selektor Smotre „ Živka Matić“, Dragi Ivić proglasio je završetak festivala i podsetio sve prisutne na devete amaterske glumačke svečanosti u čast glumca Milivoja Živanovića. – Ovo nije rastanak, već doviđenja sledećeg meseca, kada nas očekuje „Milivojev štap i šešir“. Pozivam vas da se ponovo družimo u ovoj Sali, rekao je Ivić. Publika je s pažnjom ispratila sve predstave, a na završnoj većeri je gromoglasnim aplauzom pozdravila nagrađene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari