Traže da se sa zgrade ukloni grb Vojske SAD

Nakon donacije Vojske SAD opreme vredne 400.000 evra Klinici za kardiohirurgiju u Nišu

Ostavite komentar


  1. Ovaj cinizam najviše govori, kako o Amerikancima, takodje, i, o nama. Doveli su nas na prag bede a danas nas kupuju donacijama i „sitnim“ parama kao što se kupuje odrano svinjče na provincijskim pijacama. Prvo su nas bombardovali osiromašenim uranijumom, koji je doveo /ili potencijalno doveo/ do povećanog broja obolelih od, „one“, najopakije bolestia a, danas nam daruju uredjaje za rano otkrivanje „te“ bolesti?! Da tragika bude veća mi im se zahvaljujemo tako što će svakog našeg gradjanina pogodjenog kasetnim bombama ili posledicama od bombi sa osiromašenim uranijumom, na ulazu sačekati ova satanska tabla, kojoj će se, svako od njih, simbolički, klanjati i zahvaljivati?! Da li se radi o „Stokholmskom sindromu“ ili smo prešli onaj prag moralne bede, koji nas spušta na nivo životinja a ne ljudi.

  2. Pa,gospoja Adamovic,trebali ste da razmislite o posledicama bacanja cveca na tenkove,koji su poslati u Hrvatsku i BiH,da ruse,unistavaju i ubijaju,kao i o davanju podrske politici Milosevic-Seselj!I kako su to ‘duzni’ Americki vojnici da vam doniraju aparate?Ko ce donirati takve ili druge aparate bolnicama u BiH,Hrvatskoj?Morate biti svesni cinjenice,da ako uklonite spomen plocu,valjda je ljudski i da vratite aparate,zar ne.Verujte,da se zna iz koje ‘kuhinje’ stizu ovakve peticije i predlozi!

    1. Ne, mi smo trebali da razmišljamo mnogo ranije. Morali smo da mislimo kada smo posle Prvog svetskog rata u „bratski zagrljaj“ primili one koji su nam „slali“ municiju kroz puščane cevi. Drugi put smo trebali, još bolje, da razmislimo kada smo 1945 godine, ponovo, od „razbraće“ pokušavali da stvorimo braću, primajući ih u krilo pobednika opraštajući im reparacije i i zaboravljajući na njihove zločine u kojima je nestalo oko milion gradjana srpske nacionalnosti. Kada je bacano cveće na tenkove JNA, nismo imali ni najmanje potrebe da bilo o čemu razmišljamo. Tada smo, koliko ja znam, pokušavali da spasemo Jugoslaviju, koja je za Slovence, Htrvate, Bošnjake i Makedonce bila ili „prolaznba soba“ ili „tamnica naroda“. Spomen ploča će svakako biti uklonjena a da se ja pitam njihovu donaciju bih sa gnušanjem odbio. Duguju oni nama mnogo više a većina gradjana Srbije ipak sebe ne doživljava kao ono odrano svinjče, koje se kupuje na palanačkim pijacama.

  3. Da treba ukloniti ploču.
    Dokle god se američki predstavnik ne izvini i ne plati odštetu porodicama poginulih od njihovih kasetnih bombi.
    Do tada će u mojim očima ostati kao zlikovci.

    1. Moze, a mi da se izvinimo za unisten Vukovar i genocid koji za koji se pravimo da se nije desio, kao da smo nojevi.

  4. Dr Dragan milić je ŠIZA i od njega kao od podguzne muve možete očekivati sve samo ne struku, korektnost i pošten odnos sa svojim narodom. On je najveća nesreća i najveći nepriojatelj srpskog naroda i za parče medijske propagande spreman je da proda i svoju decu. Sram ga bilo.

  5. Prvo ko nas nije bombardovao ,možda Rumuni jedino.U tom slučaju naše klinike, škole, bilo koje ustanove ne bi trebale da primaju donaciju uopšte iz EU,pogotovo Nemačke, Italije, Francuske, Britanije itd.Međutim onome ko je obolio od opakih bolesti, teških poput leukemije, hepatitisa, karcinoma, ovi aparati znače šansu za život.Pa neka oni i odlučuju.Imali smo mi u oči 1991 mnogo šansi da izbegnemo rat i potonja bombardovanja, sve smo prokockali zbog Slobe i komunizma.Koliko je osiromašeni uranijum naneo zla, videćemo, ali ovo što ministarstvo za ekologiju malo ,pa malo iskopa neki opasan otpad,pa i radioaktivan širom naše zemlje , govori koliko nebrinemo ni o sebi ni o svom zdravlju,niti o budućnosti svoje dece.Bar nam na zapadu nebacaju radnike u beton da ih ne moraju isplatiti kao u jednoj veoma prijateljskoj zemlji.

    1. Gospodine Nešo,
      Donirana oprema se ne koristi za lečenje leukemije, hepatitisa i karcinoma. To je oprema za kardiohirurgiju. Na sreću, takvu opremu klinika već poseduje i koristi se u punom kapacitetu. Donacija je praktično dupliranje opreme i u ovom trenutku nepotrebna jer niški KC nema dovoljno kadrova za rad u dve operacione sale.. Praktično, ta oprema će da stoji neiskorišćena. Ali važan je grb američke vojske koji „krasi“ Kliniku za kardiohirurgiju i njenog direktora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.