Traže rešenje za povređene radnike Fabrike vode 1Foto: M.P.

Nakon što su 17. decembra ponovo zatražili od skupštine grada Zrenjanina da se nađe rešenje za povređene radnike Fabrike vode, odbornici DSS odlučili su da im pomognu prikupljanjem pomoći.

Tokom prazničnih dana Gradski odbor DSS Zrenjanin, u saradnji sa kompanijom Gomeks, uručio je Jovanu Milekiću i Aci Vojniću jednokratnu novčanu pomoć u želji da im olakša tešku situaciju  u kojoj su se našli nemarom i neodgovornošću  drugih.

Odbornica DSS Mirjana Grujić poručila je da je potrebno da grad Zrenjanin omogući nastavak lečenja ovoj dvojici radnika, jer sve drugo bi bilo poražavajuće i neodgovorno.

Aco Vojnić i Jovan Milekić  su radnici koji su teže povređeni u eksploziji u Fabrici vode u Zrenjaninu, od maja prošle godine nemaju primanja, socijalno i zdravstveno osiguranje.

“Uskraćeno im je preko potrebno lečenje i rehabilitacija. Zaboravljeni su i odbačeni od svih gradskih i državnih institucija. Naši odbornici su na poslednjoj sednici skupštine grada zatražili od gradonačelnika da grad preuzme obavezu plaćanja njihovog lečenja. Jednom od radnika potrebna je operacija desne šake a obojici je hitno potrebna i rehabilitacija koja im je prekinuta zbog toga što više nemaju zdravstveno i socijalno osiguranje”, kaže Zoran Sandić, predsednik GO DSS Zrenjanin.

Eksplozija u Fabirci vode u Zrenjaninu desila se 14. decembra 2020. godine a od oktobra 2021. godine dvojica povređenih radnika ne mogu da koriste rehabilitaciju u Banji Rusanda,

Njima je većinski vlasnik Fabrike vode iz Izraela uplatio tokom leta zdravstveno osiguranje, pa su kratko vreme mogli na lečenje i rehabilitaciju, ali od jeseni ni to više nije dostupno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari