Oko pet hiljada ljudi okupilo se u subotu u Sarajevu na protestu sa zahtevom da se oslobodi general Jovan Divjak, koji je uhapšen na osnovu optužnice iz Srbije zbog zločina nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. maja 1992.

Demonstranti su svoje nezadovoljstvo iskazali pištaljkama i parolama pred Predsedništvom BiH. Kolona je potom otišla pred zgradu Parlamenta BiH uzvikujući „Jovane, Jovane, čaršija je uz tebe“. Neki su nosili transparente „Jovane, Srbine, raja je uz tebe“, „Pravda za čika Jovu“, „Svi smo mi Jovo“. Demonstranti su se nakratko zadržali i ispred zgrade Kancelarije visokog predstavnika, a potom su se zaputili prema Ambasadi Srbije.

Zbog istog slučaja prošle godine je u Londonu na zahtev iz Srbije uhapšen bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić koji je kasnije pušten iz zatvora.

Trifunović nije znao ko je na majici

U petak uveče je u Sarajevu održana premijera fila „Montevideo, bog te video“, a glumac Sergej Trifunović se na premijeri pojavio sa likom Jovana Divjaka na majici. On je tokom vikenda medijima izjavio da je majicu dobio od sarajevskih prijatelja, te da nije znao ko je u pitanju. „Na majici ništa nije pisalo, a lik me je podsetio na papu Vojtilu. Pitao sam svoje domaćine: „Je l’ to papa?“, a oni su mi odgovorili: „Nije, ovaj ti je pravoslavni”. Svi smo se nasmejali i nastavio sam da se zabavljam, a da nisam ni pogledao čiji je lik na majici koju nosim“ – rekao je Trifunović za beogradsku štampu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari