Sindikati zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti traže da se prestane sa izbegavanjem plaćanja obaveza koji se odnose na neplaćanje poreza i doprinosa, neisplaćivanje zarada, kao i obaveza prema javnim preduzećima. To je rečeno na tribini koju je organizovao požarevački sindikat u komunalnoj delatnosti.


Predsednik sindikata komunalno-stambene privrede Milan Grujić kaže da je društvena neodgovornost u Srbiji postala manir.

– Institucije republike imaju ogroman dug po osnovu neplaćenih komunalija, a situacija u lokalnim sredinama je još gora. Takav problem dobija na težini ako se zna da su u većini jedinica lokalnih samouprava političke koalicije krhkog karaktera koje ne znaju koliko će trajati, a zbog toga im je jedini cilj da u što kraćem roku iscrpe ono što mogu – naglasio je Grujić.

Pored predstavnika sindikalnih organizacija i čelnika lokalne samouprave, tribini su prisustvovali direktori javnih preduzeća, Ministarstva ekonomije, PKS-a i regionalne privredne komore i Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari