Nevladino udruženje „Sportom protiv droge“ je prije par mjeseci započelo akciju prikupljanja potpisa za podršku realizacije projekta „MOK i FIFA-Za budućnost mladih“, sa ciljem da animira Međunarodni olimpijski komitet – MOK i Međunarodnu fudbalsku federaciju – FIFA kako bi dali svoj doprinos izgradnji Sportsko-kulturnog centra za mlade na Kosanici.


Sličan kulturno-sportski centar ne postoji nigdje u Evropi i realizacijom ovog projekta došlo bi se do jedinstvene prilike da se mladima ponudi nešto što bi ih zbližavalo, mjesto gdje bi sami osmislili sadržaje, a sve sa ciljem unapređenja i prezentacije svojih kretivnih sposobnosti, promovisanja zdravih stilova života, druženja, razmjene iskustva i uopšte, unapređenja budućnosti generacija koje dolaze i kojima Evropu sa svim svojim vrijednostima ostavljamo u nasleđe.

-Projekat „MOK i FIFA-Za budućnost mladih“ smo sami osmislili i pošli u realizaciju bez ikakvih finansijskih sredstava. Sve se bazira na volonterskoj osnovi i već su vidljivi rezultati kada je u pitanju podrška za koju se može kazati da je i međunarodnog karaktera s obzirom da je projekat podržan i od nekoliko sportskih klubova i NVO sektora iz država u okruženju. Ono što treba posebno napomenuti je činjenica da je projekat svojim potpisom podržalo 2.800 učenika iz našeg grada. Samo taj podatak jasno govori koliko je projekat pozitivno ocjenjen od onih kojima je i namjenjen, kaže Mensur Džanković izvršni direktor NVU „Sportom protiv droge“.

Do sada je prikupljeno nešto više od 7.000 potpisa. Projekat je do sada podržalo šest škola iz Pljevalja, 17 nevladinih organizacija i devet sportskih klubova iz Pljevalja, Crne Gore i država u okruženju, 2.489 potpisa, podrška građana 1.635 potpisa, podrška institucija… što ukupno prelazi cifru od 7.000 potpisa podrške. Projekat su podržali i učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša. Njih 163 je stavilo svoj potpis i anketne listiće ovjerene pečatom škole dostavili na adresu NVU „Sportom protiv droge“. Prikupljanje potpisa je u toku i trajaće do početka avgusta kada će se svi potpisi i prateća dokumentacija biti dokumentovani u posebnoj tehničkoj formi i biće dostavljen na način karakterističan za NVU „Sportom protiv droge“ – biciklističkim maratonom Mensura Džankovića. Biciklistički maraton od Pljevalja do Lozane i Ciriha biće 15-ti jubilarni biciklistički maraton, ujedno i oproštajni za Mensura koji je po svojim ovakvim i sličnim aktivnostima postao prepoznatljiv na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari