Policijska uprava Smedereva prekjuče je saopštila da je menadžera kompanije U.S. Steel Srbija Bratislava Ćulafića uhapsila u trenutku kada je primao mito. Bratislav Ćulafić (35), asistent generalnog menadžera za primarnu proizvodnju U.S. Steel Srbija uhapšen je 26. jula kod Jugopetrolove pumpe u Kolarima pošto je od predstavnika firme „Mintek“ iz Njujorka primio deo traženog mita: lap-top i tri hiljade evra, precizirala je policija.

Policijska uprava Smedereva prekjuče je saopštila da je menadžera kompanije U.S. Steel Srbija Bratislava Ćulafića uhapsila u trenutku kada je primao mito. Bratislav Ćulafić (35), asistent generalnog menadžera za primarnu proizvodnju U.S. Steel Srbija uhapšen je 26. jula kod Jugopetrolove pumpe u Kolarima pošto je od predstavnika firme „Mintek“ iz Njujorka primio deo traženog mita: lap-top i tri hiljade evra, precizirala je policija. Ćulafić je u proteklih šest meseci, iskorišćavanjem službenog položaja, od predstavnika preduzeća „Mintek“ iz Njujorka zahtevao putnički automobil marke „folksvagen pasat“, lap-top nove generacije i deset hiljada evra. Zauzvrat, Ćulafić bi, u okvirima službenog ovlašćenja, izdejstvovao zaključenje novog ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Železare, kao naručioca, i inostranog preduzeća „Mintek“ kao dobavljača.
Vrednost posla je 3,5 miliona američkih dolara na godišnjem nivou. Bratislav Ćulafić je osumnjičen i da je krajem juna 2007. iz kompanije u Smederevu izneo analize o upoređivanju rezultata o navedenom ugovoru u odnosu na konkurenta u pomenutom poslu „R.H.I.“ iz Austrije.
– Bratislav Ćulafić, zaposleni u kompaniji U. S. Steel Srbija, koji je uhapšen, radio je na poslovima prevodioca i administrativnog asistenta u primarnoj proizvodnji u našoj kompaniji. Kompanija U. S. Steel Srbija sarađuje i nastaviće da sarađuje s pravosudnim organima u Srbiji i ubuduće. U ovoj kompaniji poslovna etika se veoma ozbiljno primenjuje. Od naših zaposlenih i svih menadžera se zahteva da se pridržavaju kako najviših standarda etičkog poslovanja, tako i pravilnika u Kompaniji, kao i svih Zakona Republike Srbije – ističe se u saopštenju U.S. Steel za Srbiju koje je potpisao direktor za odnose s javnošću Nemanja Brković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari