Sa već prepoznatljivom akcijom „Hiljadu knjiga za hiljadu naših čitalaca“ karavan lista Danas gostovao je u subotu na Gradskom trgu u Smederevu. Povod za dolazak ekipe Danasa u ovaj u drevni grad Despota Đurđa bila je i promocija pilot broja „Smederevo Danas“. Smederevci su imali priliku da uz svaki kupljeni broj lista Danas sa specijalnim dodatkom – omotom koji je činio pilot broja od osam strana u boji, dobiju na poklon i knjigu.


Već od ranog jutra, koje je osvanulo lepo i sunčano, dok se montirao štand ispred našeg brendiranog kombija Smederevci su počeli da prave redove i čekaju svoj primerak Danasa i poklon. Gužve nisu jenjavale ni u narednim satima. Akciju Danasa propratile su ekipe lokalne televizije Smederevo i Jerina, a oko 11 časova posetili su nas i čelni ljudi grada na čelu sa gradonačelnikom Predragom Umičevićem. Štand su posetili i zamenik gradonačelnika dr Jasna Avramović, predsednik Gradske skupštine Branče Stojanović, načelnik okruga Momir Radojković, pomoćnici gradonačelnika Irena Kunić, Dragan Stanić i Bojan Teofilović. Naš gost je bio i profesor Slobodan Ristić, generalni direktor fabrike „Želvoz“ iz Smedereva, direktor Tvrđava teatra Dragoljub Braca Martić, direktor istorijskog arhiva u ovom gradu Tomislav Stevanović, direktor Ragionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Veroljub Ranković, poznati karikaturista Slobodan Srdić i mnogi drugi poslenici iz kulture, privrede.

– List Danas je ovom akcijom u Smederevu napravio izuzetan korak kada je informisanje grada u pitanju. To je prva velika dnevna novina koja je došla u naš grad sa željom da napravi poseban dodatak, poseban novinarski osvrt na Smederevo što je od građana dobro primljeno. Zahvalan sam što je menadžment Danasa prepoznao da naš grad ulaže mnogo u poboljšanje svog imidža kada je u pitanju kulturološka, sportska, turistička i druge vrste ponuda, kao i poslovni ambijent – rekao je gradonačelnik Predrag Umičević.

Prvi pilot broj lista „Smederevo Danas“, bar ako je sudeći prema interesovanju, naišao je na dobar odziv kod Smederevaca. Želja redakcije Danasa ja da naše čitaoce pisanom rečju, u dobroj tradiciji i već prepoznatljivom stilu našeg dnevnika i ubuduće obaveštavamo o svim važnijim događajima u gradu i budemo verni hroničari dešavanja u nekadašnjoj srednjovekovnoj srpskoj prestonici. Zato već od danas očekujemo vaše sugestije i predloge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari