Komandir Službe zaštite u Pljevljima Mlađen Simović upozorio je nedavno da sadašnjom tehničkom opremljenošću i brojem radnika, ne mogu kvalitetno da pokriju cijelu opštinu, te da je neophodna nabavka savremenih vozila i opreme, kao i izgradnja novog Vatrogasnog doma. On je rekao da je opština nabavila šest najsavremenijih vozila od kojih će prvo u Pljevlja stići do kraja januara, a posljednje u oktobru.

 Navodeći da opština još nije donijela plan zaštite i spasavanja kojim bi se razriješila mnoga pitanja i jasno precizirale sve aktivnosti koje je neophodno preduzeti na zaštiti ljudi i imovine na području najsjevernije crnogorske opštine, Simović je istakao da je neophodno da se konačno počne striktna primjena zakona prema kojem su preduzeća dužna da organizuju sistem zaštite. Simović je podsetio da preduzeća mogu da organizuju svoju službu zaštite ili da sa njima sklope ugovor, što je, po njegovom mišljenju, mnogo kvalitetnije i racionalnije rješenje i za kolektive i opštinu.

Simović je naglasio da je u Pljevljima neohodno izgraditi novi savremeni Vatrogasni dom jer su sadašnje prostorije u kojima je smještena Služba zaštite neuslovne za kvalitetno organizovanje, održavanje i smještaj opreme. Tvrdnju je ilustrovao primjerom da imaju samo jednu garažu, da nema ni mjesta za radionicu ni prostora za obuku i vježbu zaposlenih u službi zaštite. Prije dvije godine predsjednik opštine dr Filip Vuković najavio je da će savremeni Vatrogasni dom u Pljevljima biti izgrađen do kraja 2009, ali do sada ništa nije urađeno. Obzirom na ekonomski krizu, neizvjesno je da li će gradnja doma početi i ove godine. Vuković kaže da je moguće da ove godine počnu gradnju doma, ako se sa ZOIL Lovćenom, koji je smješten u istoj zgradi sa Vatrogasnom službom, dogovore da im prodaju sadašnje prostorije ili ako dobiju neke kredite. Vuković očekuje da će i država učestvovati u izgradnji vatrogasnog doma, jer planira da u Pljevljima napravi regionalni centar za obuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari