– Treća aukcijska prodaja Radio Pirota zakazana je za 18. jun, rečeno je u tom javnom preduzeću. Početna cena je sada veća nego na drugoj aukciji i iznosi tri miliona i 38.000 dinara, a depozit je polovina tog iznosa. Minimum investicija je takođe veći nego na prethodnoj aukciji i iznosi 979.000 dinara.


Na prethodne dve aukcije nije bilo zainteresovanih kupaca. Prva aukcija bila je zakazana za 19. februar, a druga za 23. april, ali su obe proglašene neuspelim jer u zakonskom roku nije dostavljena nijedna prijava zainteresovanih kupaca za učešće na aukciji. Za prvu aukciju početna cena je bila 4,3 miliona dinara, minimum investicija je 937.000 dinara. Cena na drugoj aukciji je bila 2,9 miliona dinara.

Direktorka Radio Pirota Olivera Kitanović kaže da će, ukoliko i treća aukcija ne uspe, a posle nje se pojavi potencijalni kupac, agencija raspisati i četvrtu aukciju.

Radio Pirot je jedini neprivatizovan medij u Pirotu, zapošljava 11 radnika i postoji već 32 godine. U Pirotu pored tog radija, postoje još dve privatne radio stanice, dve privatne televizije i dva privatna nedeljnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari