Revija malih pozorišnih formi počinje danas na sceni Narodnog pozorišta u Pirotu, a do 4. novembra na festivalu će nastupiti glumci iz Beograda, Leskovca i grada domaćina. Direktor pirotskog Pozorišta Gradimir Filipović kaže da je festival organizovan u želji da pirotska pozorišna publika vidi i predstave koje su veoma gledane na scenama u Beogradu i širom Srbije.


– Sudeći po prošlogodišnjem velikom interesovanju, očekujemo da će i za predstave koje su na programu treće Revije biti veliko – rekao je Filipović.

Smotru otvara predstava Gorana Markovića „Govorna mana“, u režiji Milana Karadžića. U komadu koji je dobio tri Sterijine nagrade igraju Predrag Ejdus, Nebojša Dugalić i Isidora Minić. U sredu, 2. novembra, u monodrami „Povraćaj iz Hag“ po tekstu Branislava Markovića, nastupa glumac Dragan Marjanović iz Leskovca koji je i režirao komad. Predstavu pirotskog pozorišta po tekstu Imrea Benčika „Stan za neverstva“ u režiji Lilijane Ivanović, publika će moći da vidi u četvrtak, 3. novembra.

Smotru 4. novembra zatvara predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf“ po tekstu Edvarda Olbija i u režiji Dejana Volfa, u kojoj igraju Danica Maksimović, Milan Lane Gutović, Mina Lazarević i Milan Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari