Do početka najveće svetske sportske manifestacije studenata koja će se delom održati u Inđiji, ostalo je oko tri meseca. Za takmičenja i treninge u Inđiji biće u funkciji nova sportska dvorana gde po planu treba da se odigraju 33 odbojkaške utakmice, dok će se treninzi odvijati u postojećoj hali, a fudbalske utakmice na stadionu FK Inđije.

Zamenik direktora Direkcije za izgradnju opštine Milivoje Simićpredočio je članovima Opštinskog odbora Univerzijade da izgradnja sportske hale kasni desetak dana, ali da ovo kašnjenje ne predstavlja veći problem jer će se dinamika nadoknaditi uvođenjem treće smene kada se prolepša vreme. On kaže i da će hala, ako ne bude problema sa finansiranjem, biti predata na upotrebu 15.juna, a za ovu priliku očekuje se dolazak velikog broja posetilaca zbog čega će pored postojeća 392 parking mesta biti obezbeđeno dodatnih 1.090.

Aktivnosti volontera odvijaju se po planu, od 300 prijavljenih 220 se izjasnilo u kojim oblastima želi da volontira. Kreću sa prezentacijama i treninzima kako bi bili spremni za posao koji ih očekuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari