Treći protest za vodu: Zrenjaninci traže odgovornost za fabriku vode

Ostavite komentar


  1. Jasno je da su stanovnicima Zrenjanina potrebni sposobni predstavnici vlasti, koji bi im omogućili prihvatljive uslove života.
    Drugi, ma iz koje vlasti, partije, grupe…su im beskorisni i neupotrebljivi.
    Podržavam stanovnike Zrenjanina❗

  2. Kako narod glasa tako i zivi. Ako je nekome tesko da izadje na izbore, taj ne zasluzuije ni cist vazduh, ni cistu vodu, a takodje ni druge benefite uredjenog drustva.

  3. Što se svi prave neinformisanim kad su pre mnogo godina sadašnji gradski čelnici, tada u drugim dresovima, sa državnim garancijama potpisali ugovor sa Italijanima da besplatno (!) izgrade Fabriku vode koju će kasnije kroz višu cenu vode platiti građani. Znači, država, pokrajina i region su lukavo smislili da pre svega operu svoje ruke. Nešto je dao grad, tek toliko da se neko mogao ugraditi. Onda su počela prazna obećanja državnih čelnika, pa opstrukcija pokrajinskih i gradskih vlasti. Građani su ostali žedni, ali je zato Zrenjanin poklonio Ling longu 450 miliona za izgradnju fabričkog vodovoda! Budućim najvećim zagađivačima u ovom delu sveta se daje šakom i kapom, a možda i kamionima donirane mineralne vode koja je namenjena građanima.

  4. Voda i sve u vezi nje mora ostati iskljucivo u vlasnistvu drzave Srbije i nikog vise , nikkavim drugim drzavama, kompanijama, privatnicima ni domacin ni inostranim ne ostvaljati i ne prodavati kao sto je to bio slucaj, ako je mogfuce sve sto smo prodali povratiti i otkupiti.
    Primetila da na sajtu, http://www.finewaters.com/bottled-waters-of-the-world/ ne postoje falsirane vode SRBIJE a postoje flasirane vode lazne drzave Kosova , procitati sta je napisano o laznoj drzavi i o njihovim dvema vodama „Rugova’ i „Spirit Drini“.
    I jos nesto , ko zaista kontrolise flasirane vode koje su iz Srbije , ako narod placa treba da zna sta sadrze tacno te vode a ne da proizvodjaci pisu sta im je milo.

  5. Da opština nadoknadi kupovinu flaširanje vode od 2004.god.obzirom da nisu kupili nijednu cisternu za pijacu vodu iako je Zakonom o lokalnoj samoupravi u izvornom poslovima snabdevanje gradjana pijaćom vodom.Interesantno je da je jedan lik bio na čelu rešavanja problema,ne love,već vode,a i danas isti lik vlada Zrenjanin,srećni Zrenjanin i.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.