Članovi gradskog veća doneli su odluku o trećem rebalansu budžeta za 2010. godinu zbog priliva sredstava iz Republičkog fonda za zaštitu životne sredine u iznosu od 201 milion dinara.

To, međutim, nije konačna cifra jer je u budžet došlo ukupno 205 miliona dinara, a sredstva su dobijena od drugih ministarstava kao što je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samupravu u iznosu od 2,2 miliona dinara za uređenje fasade Politehničke škole. Odobrena su i značajna sredstva od Ministarstva kulture za požarevačke ustanove u kulturi.

Na konferenciji za medije povodom sednice Veća govorila je zamenica gradonačelnika, Vukica Vasić, koja je, izmedju ostalog rekla.

– Došlo je do uskladjivanja finansijskih planova. Opredelili smo više sredstava za izgradnju jedne montažne jedinice na potezu Uzun Mirkove ulice namenjene izbeglim licima. Krajem novembra trebalo bi da se izvrši useljenje korisnika sa poteza Sever, takozvanog „karton naselja“. Na tom potezu imamo nerešeno pitanje još dve porodice. Jedna je zadovoljila sve kriterijume i dobiće stan a za drugu ćemo rešenje naći u narednom periodu obezbedjivanjem montažnog objekta, rekla je zamenica gradonačelnika.

Gradsko veće odobrilo je sredstva za pomoćžiteljima Kraljeva, koji su ugroženi nedavnim zemljotresom, u iznosu od milion dinara. Najpre će, preko Crvenog krsta u Požarevcu, krenuti pomoću hrani i konzervama a zatim i više šlepera sa gradjevinskom materijalom.

Doneta je odluka o ukidanju kamate na porez za imovinu, komunalne takse i zakupa za korišćenje gradskog zemljišta i to za sve one koji uplate glavnicu do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari