Nije baš bilo pravo vezisti Partizana Nemanji Tomiću kada je posle meča sa Anderlehtom u novinama pročitao kritiku Aleksandra Stanojevića na račun njegove igre, ali ne protivreči treneru, koji mu je i javnim putem poručio da je dovoljno dugo bio veliki talenat, tj. da mu je krajnje vreme da izraste u jednog od nosilaca igre srpskog prvaka.

– Nikome nije prijatno kada ga kritikuju, ali šef je sigurno imao razloga za takav komentar. Krivo mi je što nisam bio na nivou koji je očekivao. Vidim i ja da nisam onakav kakav sam bio na pripremama – slaže se fudbaler mlade selekcije naše zemlje, koji u prvih 90 minuta plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona nije dovoljno probijao po svom desnom krilu, ni centrirao ka špicevima.

– Ovog puta sam više radio u defanzivi, ali ne vadim se na to, svi imamo obavezu da pomažemo odbrani. Znam da sam morao biti konkretniji u fazi napada, pošto ekipa i trener računaju na to. Moram bolje koristiti dribling i centaršut, šut takođe. Igra bi trebalo da mi bude još brža i jednostavnija – nabraja svoje mane Tomić.

Ako ne koriguje ono što mu se zamera, dvadesetdvogodišnji prvotimac kluba iz Humske lako može izgubiti mesto u prvih 11. Možda već u revanšu sa belgijskim velikanom, narednog utorka.

– Svestan sam takve „opasnosti“. Nikome nije zagarantovano mesto u ekipi, pa ni meni. Pogotovo posle ovakvih kritika. Spreman sam za svaku trenerovu odluku. Ostao u prvih 11 ili otišao na klupu, u oba slučaja, čeka me još veći rad. Moram što pre popraviti stvari. Zbog sebe, ekipe, kluba – jasno je Tomiću da je potrošio dosta kredita kod šefa struke jedinog balkanskog učesnika poslednjeg kruga trke za LŠ, koji kao i svi u Partizanu veruju da je moguće otići iz Brisela u elitu.

– Sve je otvoreno, moguće, izvodljivo. Iskreno verujemo da možemo odigrati još bolje nego u Beogradu i ponoviti fantastičan uspeh iz 2003. S 1:0 ili 3:3, nije bitno kako ćemo to uraditi, samo da uđemo u Ligu šampiona – tvrdi jedan od onih koji su, po Stanojevićevoj proceni, podbacili protiv Belgijanaca.

„Parni valjak“ pretrčao Anderleht

Prema zvaničnoj statistici UEFA, Partizan je u sredu pretrčao Anderleht. Crno-beli su istrčali ukupno 115,8 kilometara, a njihov protivnik 108. Poređenja radi, prosek LŠ je 105 km, a na nedavnom Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi gornja granica bila je 118 kilometara. Na pomenutoj utakmici najviše (skoro 12 km) su istrčali Saša Ilić i Radosav Petrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari