Škola fudbala koja radi pri požarevačkom Fudbalskom klubu «Mladi radnik», već duže vreme je u finansijskoj krizi.

Ova škola okuplja preko 100 dečaka uzrasta od 7 do 17 godina, kojima je grad omogućio da fudbal trenuraju besplatno, bez uplate bilo kakve članarine. Međutim, njihovi treneri i sekretar škole svedeni su na volontere, jer im se duguje čak šest zarada, koje se, u proseku, kreću od 20.000 do 25.000 dinara. Osim za zarade, izostala su sredstva i za tekuće rashode, pa oni sami čiste i ribaju svlačionice i o svom trošku peru sportsku opremu mladih fudbalera. Zbog toga su se još početkom oktobra pismom obratili na nekoliko adresa, između ostalog gradonačelniku Miomiru Iliću i njegovom zameniku Miodragu Stepanoviću.

– Grad Požarevac izdvojio je iz budžeta oko dva miliona dinara za razvoj omladinskog sporta, ali imamo informacije da je taj novac preusmeren na neku drugu stranu. Uslovi u kojima radimo su nehumani, jer nemamo pomoćne terene za treniranje, a ostali smo i bez higijeničara, pa sami ribamo svlačionice i kupujemo sredstva za pranje i čišćenje. Pošto je mašina za veš pokvarena, sportsku opremu odnosimo kući i peremo o svom trošku, a imamo čak tri selekcije – stoji u pismu petorice trenera i sekretara škole fudbala.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga, Aleksandar Đokić, koji je do nedavno bio član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, kaže da su mu poznati problemi sa kojim se ova škola fudbala suočava. On trenerima poručuje da treba da se strpe, dok se ne stabilizuje finansijska situacija u FK «Mladi radnik». – Lično sam se angažovao da mali fudbaleri dobiju za treniranje dva terena na hipodromu i pri kraju su dogovori sa Konjičkim društvom «Knez Mihailo». Što se tiče plata koje se duguju trenerima i sekretaru, jedan deo dobiće do kraja ove sedmice, dok će preostali dug kasnije biti namiren, u zavisnosti od priliva para – kaže Đokić.

Uspešni

Polaznici škole fudbala zaslužuju kompletnu podršku grada, jer su do sada postigli odlične rezultate. Omladinci su u osam kola zabeležili sedam pobeda i jedan remi, kadeti i pioniri se, takođe, bore za prvo mesto u svojim ligama, a pioniri, sadašnji kadeti, prošle godine igrali su baraž za Super ligu u svom uzrastu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari