Iako je sezona letnjih odmora u toku, za fudbalere Crvene zvezde i ovaj jul protiče radno. Da bi izašli na glavni evropski kolosek i došli do žreba za Ligu Evrope, nakon pobeda nad slovenačkim Rudarom (1:0, 4:0), prvotimci kluba iz Ljutice Bogdana moraju dobro da oznoje dresove i u Tbilisiju.

Dinamo – Crvena zvezda

Stadion: Boris Paičadze. Kapacitet: 60.000. Sudija: Pol Van Bokel (Holandija)

Dinamo Tbilisi: Lorija, Tomašvili, Koškadze, Kmaladze, S. Kašia, Merebašvili, Vatadze, Đuse, Digmelašvili, Nergadze, G. Kašia. Trener: Kakha Kačarava

Crvena zvezda: Pavlović- Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević – Isah, Bogdanović, Lazetić, Kadu – Jevtić, Lekić. Trener: Vladimir Petrović.

 

 

Na stadionu Boris Paičadze, na kome će svoju utakmicu trećeg kola kvalifikacija manje važnog evropskog klupskog takmičenja odigrati domaći Dinamo i Crvena zvezda, predsednik crveno-belih Vladan Lukić istakao je da veruje u uspeh svog tima.

– Posle eliminacije Rudara, manji je psihološki pritisak na igrače, ali je sigurno da im ne nedostaje motiv za pobedu i u današnjem meču. Dinamo je veliki klub koji ima evropski trofej u svojim vitrinama, Kup Kupova 1981. godine, i zato ga nikako ne smemo potceniti. Međutim, naš tim nema komplekse i to nam je najveći adut, tako da ne očekujem da budemo u podređenom položaju tokom utakmice – rekao je Lukić.

Fudbaleri su odmah po sletanju na aerodrom u glavnom gradu Gruzije otišli na stadion gde su, podeljeni u dva tima, odradili lakši trening pod budnim okom trenera Petrovića. Na osnovu viđenog nije se moglo zaključiti kojim će igračima Pižon ukazati šansu od prvog minuta meča. Na tribinama velelepnog stadiona u Tbilisiju ne očekuje se više od 10 hiljada ljudi.

– Stadion je stvarno jako lep, mada je zemlja na terenu nekako čudna, kao da trava ne uspeva podjednako na svim delovima. Mi smo navikli da igramo na malim stadionima u Srbiji, tako da je izlazak na teren ovakvog zdanja za igrače sigurno dodatni motiv da pruže što bolju igru. Od njih niko nije tražio da ovde igraju na neki drugi ishod osim pobede, u to budite sigurni – zaključio je Lukić.

Meč u Tbilisiju počeće u 18 časova po lokalnom, a 16 sati po srpskom vremenu. Vreme je idealno za igru, a očekuje se da temperatura bude oko 25 stepeni. Pravdu će deliti sudijska trojka iz Holandije, na čelu sa Pol van Bokelom.

Lopte iste kao sa Rudarom

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su jednočasovni trening na stadionu Boris Paičadze sa istim loptama sa kojima su igrali i debitantski ovosezonski meč u Velenju. Ako su već iste, niko u Zvezdinoj ekspediciji u Gruziji ne bi imao ništa protiv da ponovo jedna završi u mreži domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari