Tri autoritarca

Most Radija Slobodna Evropa

Ostavite komentar


  1. Potpuno netačna slika, zašto?
    Erdogan je za sada uhvatio sve poluge vlasti (pa i vojsku koja je bila čuvar Araturkovih reformi), ali nisam primetila da se (za sada bar) mešao u sve struke (od kolevke pa do groba), Na primer ko će biti direktor porodilišta ili direktor groblja…
    A u Srbiji Vučić (tj Tadić, Koštunica, Milošević – znači ista vlast) ne da drže sve poluge vlasti, nego su umešani APSOLUTNO u sve segmente društva (naročito medije, institucije kulture, nauke, prosvete), zato i jesmo u tako velikom regresu (koji traje oko 30 g). Najbolji primer su same struke (bilo koja: biti hirurg, advokat, sudija, hemičar…bilo šta) sve je kod ključem iste kardovske službe (1945-2017). Koji je glavni kriterijum kardovske službe: nije sposbnost, znanje i tsl, jedini kriterijum je "podobnost" (znači da si rusofil, odobravaš Slobinu ratnu ideologiju, mrziš Zapad) a takvih je zapravo veoma malo jer samo "lažni intelektualci" možete biti (obožavoci Slobine ratne ideologije, mrzitelj Zapada i rusofil).

  2. Demokratija je nešto što promovišu i zato su postali šefovi država pa zato nije tačno to što tvrdi Most Radija Slobodna Evropa!

  3. Aplaudiraju mu jer im je on podrska,jer znaju koliko radi i koliko se trudi,koliko zeli da pomogne Srbima,a sto ni jedan premijer do sad nije hteo! Prosto je dobar i vredan covek.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.