Još tri slobodna mesta ostala su slobodna u osmini finala Lige šampiona, koja će biti popunjena nakon večerašnjih duela u grupama E, F, G i H. Najneizvesnije, uz najveću pažnju, sigurno će biti u grupi E, gde će se odlučivati da li će branilac titule Čelsi završiti nadmetanje već u grupnoj fazi. Prvak Evrope ne zna za trijumf u poslednjih šest mečeva, Roberta di Matea na klupi je zamenio Rafael Benitez, ali pomaka nema, pa će večerašnji meč sa danskim Nordsjelandom biti pod imperativom pobede. Međutim, „plavcima“ neće biti ni to dovoljno ukoliko Šahtjor ne savlada Juventus.


U grupi G situacija je nešto jednostavnija. Benfika i Seltik ulaze u 6. kolo izjednačeni po bodovima i gol razlici, s tim da Portugalci imaju bolji međusobni skor. Zato Škoti moraju da naprave bolji rezultat pred svojim navijačima protiv Spartaka iz Moskve nego Benfika na gostovanju Barseloni, što nije nerealno, ukoliko žele među 16 najboljih. Isto je i u grupi H, gde se za mesto u osmini finala elitnog takmičenja bore Galatasaraj i Kluž. Turski predstavnik je u blagoj prednosti jer ima bolji međusobni skor i nešto lakšeg protivnika s obzirom da gostuje Bragi, a Kluž Mančester junajtedu.

Jedino gde nema nepoznanica, bar kada je reč o prolazu dalje, je grupa F. Valensija i Bajern su već u nokaut fazi, s tim da će večeras biti poznato ko će u žreb sa prvog, a ko sa drugog mesta. Nemci imaju bolji međusobni skor, pa im istovetan rezultat protiv BATE Borisova, kao i Valensije protiv Lila garantuje pol-poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari