Dejan Stanković obeležio je 14. kolo italijanskog Kalča pošto je postigao het-trik u pobedi svog Intera protiv gostujuće Parme – 5:2.

Početak utakmice najavio je nove probleme za trenera Intera Rafaela Beniteza (tri vezana remija na Meaci i poraz od Milana u večitom derbiju), jer su „mlekadžije“ preko Ernana Krespa povele već u četvrtom minutu. Tada na scenu stupa Stanković, koji je udarcima iz daljine dva puta (18. i 19. minut) savladao golmana gostiju Mirantea. Samo četiri minuta kasnije bilo je 3:1 (strelac Kambijaso).

Nespretnu intervenciju Lusija i Materacija na drugoj strani ponovo je kaznio vremešni Krespo i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćeg tima – 3:2.

Inter je zbog suspenzije Etoa i povreda Milita, Samuela, Majkona, Muntarija, Žulija Sezara… na klupi imao golmana Orlandonija (38 godina), „vezistu“ Tijaga Motu (28) i pored njih čak petoricu igrača mlađih od 20 godina Parma je do 52. minuta imala dve odlične šanse za izjednačenje, ali je Luka Kastelaci zaustavio šut Krespa u situaciji „jedan na jedan“, dok je Brazilac Angelo pogodio stativu. Kazna je stigla u 72. minutu, kada je Tijago Mota, svež sa klupe, stigao u kazneni prostor i pogodio mrežu posle gužve.

Samo minut kasnije, Krespo je još jednom pogodio stativu za Parmu, a Stanković je posle majstorskog dodavanja Veslija Snajdera uspeo da se oslobodi čuvara, uđe u kazneni prostor i lako kompletira het-trik.

Branilac titule smanjio je zaostatak za Milanom na sedam bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari