Pirotska Gimnazija je ovih dana mesto gde se druže i menjaju iskustva učenici iz Pirota, Francuske i Rusije. Saradnja Gimnazije i škole Massion u Klermon Feranu u Francuskoj, započela je pre pet godina. Gosti Pirota već nekoliko dana su 17 učenika francuske škole, profesor i direktor, a sve u okviru projekta Kreće se lađa francuska.

Pirotska Gimnazija je ovih dana mesto gde se druže i menjaju iskustva učenici iz Pirota, Francuske i Rusije. Saradnja Gimnazije i škole Massion u Klermon Feranu u Francuskoj, započela je pre pet godina. Gosti Pirota već nekoliko dana su 17 učenika francuske škole, profesor i direktor, a sve u okviru projekta Kreće se lađa francuska. Istovremeno, gosti Gimnazije bili su i učenici i profesori Ruske diplomatske škole u Sofiji sa kojom ova škola sarađuje četiri godine.
Uz druženje, francuski i pirotski đaci zajedno su prisustvovali časovima srpskog i engleskog jezika i verske nastave. Organizovan je i kviz znanja, kao i Igre bez granica zajedno sa ruskim đacima. U Klubu Vojske održan je umetnički program pod nazovom Kreće se lađa francuska. Za učenike iz Francuske organizovan je prijem kod predsednika opštine Vladana Vasića i predsednika Korporacije Tigar Dragana Nikolića. Prošle subote pirotskim gimnazijalcima, pored učenika škole Massion došla su u goste 23 učenika Ruske diplomatske škole iz Sofije i 13 profesora. Oni su povodom proglašenja 2007. godinom ruskog jezika prikazali, su deo iz bogatog opusa Čehova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari