Tri nedelje na Hvaru sa početničkom platom

Ostavite komentar


  1. Odlican clanak, hvala i pozdrav autoru.
    Fino poredjenje dve epohe i dva sistema

  2. Ismevali smo Tita zbog komičnog kulta ličnosti i kritikovali Partiju zbog njene diktature. A onda je došao Milošević, pa kapitalizam. Hobsbaum je još pre 30 godina pisao da će za istočno-evropske zemlje, sa mogućim izuzetkom Mađarske i Čehoslovačke, socijalizam biti najbolji period u njihovoj istoriji.

  3. Kada je to Tito i cocijalisticka oligarhija u Srbiji napravila auto put u Srbiji, zeljeznicu jeste ali nikad je niko nije obnovio. Da li su Tile i ostali rjesili pitanje Kosova. Gradio je odmaralista po Hrvatsko od para Zastave. Dobro je jedino bilo sto je covjek putovao slobodno. Ali, da li je i to bas tako. Malo je bilo ataka na srbe i tada. Napadani su i tada oficiri JNA. Sam sam svjedok 1975, 76, 77,78 Pula, Opatija, Sibenik, Hvar, Split. A da ne kazem kako je bilo u B i H, Kosovu i Metohijg. Mog oca kao oficira u slobodnoj i naprednoj Jugoslaviji a gdje su prijetnje na porodice. Zaposlenje nismo mogli dobiti, itd,itd. Covjek koji pise tekst, sve to zna, a ne govori o ovome sto ja pisem!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.