Druga teniserka Srbije Ana Ivanović bila je na pragu eliminacije u drugom kolu turnira u Brizbejnu. Italijanka Roberta Vinči dva i po sada mučila je petu igračicu sveta, koja je za plasman u treće kolo morala da napravi potpuni preokret i spasi dve meč lopte – 2:1 (6:7, 7:5, 6:1). Ivanovićeva će za četvrtfinale igrati protiv Francuskinje Ameli Morezmo.

Igračica iz Palerma, koja je protiv srpske teniserke nastupila u ulozi kvalifikantkinje, prva je došla do brejka. Mogla je Ivanovićeva odmah da nadoknadi minus, ali greške joj nisu dozvolile da realizuje nijednu od tri brejk lopte. Upornost se, međutim, isplatila srpskoj igračici. Vratila je stvari u početno stanje i izborila taj-brejk, koji je zbog boljeg servisa više „legao“ Italijanki.

I u drugom setu neočekivano lako Vinči je došla do osetne prednosti – 1:3. Iako je Ana odmah izjednačila, ubrzo je bila primorana da servira za opstanak na turniru. Nervoza kod odlučujućih servisa Srpkinje, donela je Italijanki dve mečlopte. Ali, najzad Ivanovićeva je počala da pogađa, osvojila je taj gem, kao i naredna dva – za izjednačenje.

Treći set bio je slika Anine prepoznatljive, ofanzivne igre. Manje je grešila i samim tim njena protivnica više nije dobijala lake poklon poene.

U trećem kolu Ana Ivanovićigraće protiv „stare“ poznanice Ameli Morezmo. Njih dve su čak sedam puta odmeravale snage i Francuskinja ima više nego ubedljiv skor – 5:2. Međutim, to ne mora ništa da znači, jer su poslednji put igrale jedna protiv druge 2006. godine, dakle pre nego što se Ivanovićeva pretvorila u jednu od najboljih igračica na svetu.

Zimonjići Nestor u polufinalu Dohe

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor plasirali su se u polufinale dubla na turniru u Dohi. Srpsko-kanadski tandem, koji je postavljen za prve nosioce, u drugom kolu je nadigrao Poljaka Lukaša Kubota i Rusa Dmitrija Tursunova rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:4. Zimonjići Nestor, koji su do druge pobede na turniru stigli posle 78 minuta igre, za ulazak u finale boriće se sa boljim iz duela Aleksander Peja/Filip Pečner – Džejms Keretani/Viktor Hanesku.

Turnir u Dohi igra se za ukupni nagradni fond od 1,11 miliona dolara, pobednicima u dublu pripašće 59.000 dolara i 250 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari