U Srbiji je zlo amnestirano i rehabilitovano, gradi se društvo koje počiva na potpuno izvrnutom sistemu vrednosti i zaboravu pa je zato potrebno preispitati ulogu medija, istorijske „nauke“ i elite u ovim i drugim retrogradnim političkim i društvenim procesima. O svemu ovome biće reči na tribini pod nazivom „Rehabilitovano zlo“ koju u Pančevu organizuju Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Građanska akcija Pančevo.

– U Srbiji su u toku dva procesa rehabilitacije, jedan koji obuhvata saradnike okupatora i zločine učinjene tokom Drugog svetskog rata, a drugi koji se odnosi na devedesete godine prošloga veka. Ovi procesi su prirodno povezani i oba se nalaze na samom kraju. Građanski delovi društva deluju nemoćniji nego ikada, razjedinjeni, manipulisani, malodušni, ponekad instrumentalizovani. Skaredni i neprincipijelni javni i tajni politički brakovi izazivaju strahove i ne slute na dobro, navodi organizator tribine Nenad Živković.

Učesnici tribine su Teofil Pančić, novinar, Dragoljub Draža Petrović, novinar, Milivoj Bešlin, istoričar i Dinko Gruhonjić, novinar. Tribina se održava u četvrtak, 12. novembra od 19 časova u Maloj sali Gradske uprave, Trg kralja Petra I 2-4 u Pančevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari