Tribina o rudarenju u Mionici otkazana „iz bezbednosnih razloga“ 1Mionica/Foto: Đorđe Đoković

Tribina „Istina i zablude o rudnicima u Mionici i valjevskom kraju“, koja je trebalo da bude održana večeras u Kulturnom centru u Mionici je otkazana iz bezbedonosnih razloga, stoji u saopštenju za javnost opštinske uprave Mionica.

Kao razlozi navedeni su pretnje nasiljem i napadima na učesnike tribine, linčovanje na društvenim mrežama, kao i najava nasilnih upada u Kulturni centar Mionice, prenosi N1.

„Organizatori takozvanog ‘narodnog protesta’, a koji zapravo predstavlja paravan za političke stranke, pretili su opštinskim službenicima, presretali službena vozila. Cepali su plakate o najavljenoj tribini, pretili građanima i učesnicima“, između ostalog stoji u saopštenju Službe za odnodse sa javnošću opštine Mionica.

Dalje se pojašnjava da je tribina imala za cilj da građanima ukaže na relevantne činjenice da u Mionici i Kolubarskom okrugu neće biti iskopavanja litijuma, jer se ne može iskopavati nešto čega nema, te da svaka tvrdnja koja se zasniva na drugačijim podacima predstavlja najbrutalniju obmanu, laž i dezinfrmaciju.

„Očigledno je da organizatori protesta žele da dezinformacijama ispolitizuju celu stvar i da izazovu incidente“, stoji u ovom saopštenju za javnost i naglašava da Kulturni centar Mionice predstavlja mesto okupljanja svih Mioničana.

U Mionici je za četvrtak, 1. avgust, na trgu „Vojvode Živojina Mišića“ zakazan narodni protest protiv rudnika litijuma na kome će govoriti prof. dr ratko Ristić, prof. dr Duško Kuzović i prof.dr Branimir Jovančićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari