Nacrtom budžeta grada Požarevca za 2011. godinu planirana sredstva budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada Požarevca iznose oko 565.679.424 dinara. Budžetski Fond će u toku ove godine, između ostalog, finansirati devet projekata mesnih zajednica. Ukupna vrednost projekata je 31.738.648 dinara od čega će najviše biti opredeljeno za MZ Živica, gde će se raditi potisni cevovod za vodosnabdevanje Živice kroz naselje Dragovac u dužini od 968 metara. Reč je o prvoj fazi u koju će iz budžetskog Fonda biti izdvojeno oko 15.199.566 dinara.


U MZ Prugovo, sa 5 miliona dinara finansiraće se nastavak izgradnje sekundarne vodovodne mreže, druga faza, u dužini od 800 metara. Nastaviće se izgradnja fekalne kanalizacije u ulici Bože Dimitrijevića, Mesna zajednica „Bulevar“, u dužini od 440 metara a za te svrhe biće izdvojeno oko 3.198.753 dinara. Nešto manje od ovog iznosa izdvojeno je i za MZ Gornja Mala i to za projekat uređenja crkvenog dvorišta hrama Svete Petke. Bezmalo tri miliona dinara predviđeno je za uređenje zelenih površina i slobodnog prostora u ulici Moše Pijade, naselje iza Ženskog zatvora u MZ Braća Vujović. U MZ Bare planira se puštanje bunara BB-2 u sistem vodosnabdevanja naselja a za njegovo opremanje i uključivanje u sistem iz ovog fonda izdvojeno je nešto više od milion dinara. Sličan iznos dobiće i MZ Ostrovo za projekat sanacije divljih deponija na teritoriji ove seoske Mesne zajednice. Za uređenje prostora ispred zgrade Mesne zajednice u Ljubičevu planirano je 500 hiljada dinara, a odobren je i projekat ugradnje unutrašnje instalacije grejanja u zgradi Mesne zajednice Vasa Pelagić vrednosti oko 270 hiljada dinara.

Da podsetimo Budžetski fond za zaštitu životne sredine finansira programe zaštite životne sredine, priprema sprovođenje akcionih planova koji razrađuju aktivnosti monitoringa, studija, izrade projektne dokumentacije, ekonomskih i finansijskih instrumenata, informisanja, obrazovanja i investicija iz oblasti očuvanja, korišćenja, zaštite i unapređenja životne sredine na teritoriji grada Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari