Požarevački Tradicionalni Ving Čun kung fu klub započeo je novu sezonu u ovoj godini veoma uspešno nastupivši i ove godine na tradicionalnom turniru u Kraljevu , u organizaciji Majstora karatea Zorana Jakovljevića, na jednom od najrenomiranijih i najmasovnjih takmičenja ove vrste u Srbiji.


Deseto regionalno prvenstvo Srbije u karateu i borilačkim vestinama je održano u Kraljevačkom sportskom centru 24. februara. Učestvovali su brojni klubovi iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH federacije i Republike Srpske.

Osnovna ideja organizatora je, da takmičenje bude organizovano u više disciplina kako bi različite škole borenja mogle ravnopravno da se nadmeću i prikažu svoju veštinu i umeće, a takođe je cilj bio i da se promoviše masovno vežbanje borilačkih veština.

Na samoj manifestaciji bilo je više disciplina od kojih treba navesti: samoodbranu, kata nastupe, maršal arts deminstracije, kumite sport borbe, tamešivari (razbijanje tvrdih predmeta rukama i nogama) i mnoge druge stilske discipline. Učešće su uzeli brojni karate klubovi iz cele Srbije, aikido, džudo, kudo, tekvondo, ninđucu, džiudžicu i kung fu klubovi.

Požarevački klub je nastupio sa 16 takmičara, predvođenih trenerom Mikić Dejanom, od kojih su svi osvojili više medalja u nekoliko disciplina. U disciplini Maršal arts nastupio je ceo klub ekipno i za svoj nastup osvojio je drugo mesto, svi učenici pojedinačno srebrne medalje. U disciplini tamešivari, učenik Milos Jović, kome je ovo ujedno bilo i prvo takmičenje, osvojio je zlatnu medalju, Instruktor Marko Mijatović osvojio je srebrnu medalju i asistent Bojan Stokić bronzanu. U istoj diciplini ali u pionirskoj konkurenciji Stefan Tasevski je osvojio zlatnu a Ilija Ivković srebrnu. U ženskoj konkurenciji Majstor Irena Vavić osovjila je zlatnu medalju. U disciplini samoodbrana koja je radjena u parovima, Majstor Mikić Dejan i Instruktor Marko Mijatović osvojili su zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji, a Ilija Ivković i Stefan Tasevski takodje zlatne u pionirskoj konkurenciji. U kategoriji Maršal arts pojedinačno, tehnike leptir mačevima, zlato je osvojila Majstor Irena Vavić a srebro trener Mikić Dejan. U izvođenju formi u svojim kategorijama zlato su osvojili: Snezana Mijatović, Marija Ivković, Ilija Ivković i Predrag Jocić. Srebro: Irena Vavić, Stefan Tasevski i Aleksa Janković. Bronze su izborili: Jelana Jovanović i Sasa Jovanović. Marko Mijatović je ucestvovao i u najtezoj disciplini borbe bez pravila, pod nazivom: samo za hrabre i izgubio kvalifikacioni meč od protivnika koji je bio 15 kilograma teži. U veoma napornom celodnevnom takmičenju, takmičari Irena, Marko, Stefan i Ilija su učestvovali čak u 4 discipline i osvojili medalje. Uspehu kluba doprineo je i sam trener Mikić učesćem u 3 discipine i osvajanjem jedne zlatne i dve srebrne medalje.

Treba napomenuti da je konkurencija bila izuzetno jaka i da je nastupilo više od 700 takmičara iz 50- ak klubova, iz svih regiona Srbije. Takođe treba napomenuti da je Požarevački klub bio jedini predstavnik Braničevskog regiona i svojim nastupom kao i osvajanjem drugog mesta dostojno reprezentovao, kako svoj region, tako i sam grad Požarevac. Turnir je organizovan na svetskom nivou a suđenje su vodile internacionale sudije, vrhunski majstori u svom domenu borenja što ukazuje na samu vrednost i težinu ove manifestacije

Skor požarevačkog kluba je: 12 zlatnih, 22 srebrne i 3 bronzane medalje. Klub nastupio u 6 disciplina, sa 16 takmicara.

Na turniru su boje našeg kluba i grada branili: Dejan Mikić, trener, Irena Vavić, majstor Saša Živković, instruktor Marko Mijatović, Asisitent Bojan Stokić, kao i učenici: Snežana Mijatović, Marija Ivković, Ilija Ivković, Stefan Taševski, Predrag Jocić i Nenad Janković, Miloš Jović, Aleksa Janković, Jelena Jovanović, Marko Mitrović i Sasa Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari