Rajačke pimnice, kameni grad u kome stanuje vino, jedan od atraktivnijih turističkih lokaliteta u Srbiji i ove godine biće mesto za obeležavanje Trifundana.

Višegodišnje obeležavanje zaštitnika vinara i vinogradara, Svetog Trifuna, preraslo je u tradicionalnu manifestaciju koja u Pimnicama okupi veliki broj vinara, vinogradara, mnogobrojne goste i ljubitelje vina i muzike, pa se organizatori nadaju da će tako biti i ove godine.

U petak, 14. februara, posle dobrodošlice na Trifundan, uslediće tradicionalna srpska zdravica, pa obraćanje prvog čoveka negotinske opštine Milana Urukovića. U skladu sa tradicijom, nakon obrednog rezanja slavskog kolača, kreće se u vinograd zarad simbolične rezidbe vinove loze i blagoslova početku rezanja loze u Krajinskom vinogorju. U čast Svetog Trifuna pripremljen je i prigodan program u kome učestvuju Krajinski književni klub i starogradski orkestar „Kontrakord“. Organizatori ovogodišnje proslave Svetog Trifuna na Rajačkim pimnicama su opština Negotin, Turistička organizacija opštine Negotin i Mesna zajednica Rajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari