Kada je reč o Jadranskoj ligi košarkašima Crvene zvezde je sigurno pretesno u sopstvenoj koži. Niz preslabih rezultata doveo je ekipu Aleksandra Trifunovića na ivicu ambisa. Ukoliko u večerašnjem meču protiv Olimpije (19.30, TV) u okviru 17. kola NLB lige, crveno-beli ne budu uspeli da prenebregnu sopstvene slabosti u igri i odigraju možda i iznad trenutnih mogućnosti, plasman u evropska takmičenja naredne sezone bio bi doveden u pitanje.

Zvezda dočekuje slovenačkog šampiona u veoma nezgodno vreme. Olimpija je nedavno ispala iz Evrolige, dok je u regionalnom takmičenju vezala dva poraza. Budžet od skoro tri miliona evra nije materijalizovan na pravi način, tako da je najbolji košarkaš ekipe Sani Bećirović prešao u Milano, dok se uprava zahvalila na saradnji Amerikancu Džeromu Milidžu, dok je na izlaznim vratima i njegov zemljak Metju Volš.

– Slovenci su na osnovu kvaliteta sigurno među prve tri ekipe u ligi. Trenutno nisu u dobroj formi, što pokazuje i poslednji poraz od Budućnosti u Tivoliju. Oni će sigurno pokušati da nas iznenade u Pioniru, kako bi se približili plasmanu na fajnal-for – obrazložio je trener Aleksandar Trifunović trenutno stanje u taboru večerašnjeg rivala.

Olimpija ima mnogo problema u samom reketu. Ljubljančani nemaju kompletnu peticu, koja podjednako dobro igra leđima i licem prema košu. Trener Juri Zdovc nije uspeo da uspostavi adekvatnu komunikaciju između spoljne i unutrašnje linije, dok u odbrani duva jaka odbrana, što bi košarkaši Zvezde trebalo da iskoriste.

– Mi smo uspeli da uspostavimo izvesnu stabilnost i koncepciju igre. Iako smo pretrpeli poraz u poslednjem meču sa Zagrebom, mislim da uz maksimalno zalaganje možemo savladati Olimpiju, jer nemamo prava na kiks. Nemanja Bjelica nije trenirao dva dana, kao i Boris Bakić. Obojica imaju izvesnih problema sa povredama, ali se nadam da će biti u sastavu. U sredu je velika srpska slava Sveti Jovan, ali bez obzira na to, voleo bih da u hali bude frenetično navijanje, što nam je neophodno kako bismo slavili protiv Slovenaca – zaključio je osnovni ideolog igre crveno-belih.

Lošim partijama u poslednje vreme Olimpija je dovela u pitanje i plasman na fajnal-for regionalnog takmičenja, dok je Zvezdi osnovna preokupacija da se domogne makar sedmog mesta na tabeli, koje bi im garantovalo učešće u Evrokupu naredne sezone. Od ostalih srpskih timova, Radnički večeras gostuje veoma dobroj ekipi Budućnosti.

Bjelica je odličan košarkaš

– Bjelica je imao izvanrednu sezonu u kojoj je sasvim zasluženo nastupao za našu najbolju selekciju. Došao je povređen na pripreme Zvezde i mislim da ga je ozleda omela da pruži bolje partije. On je polivalentan igrač, vredan i pošten, tako da sam uveren da će popraviti određene elemente u igri, kao što je kretanje bez lopte. Inače, reč je o odličnom košarkašu – naveo je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari