Fudbaleri Crvene zvezde doneli su na Marakanu iz Inđije sva tri boda sa gostovanja protiv debitanta u Jelen super ligi zahvaljujući Milošu Trifunoviću koji se u 7. minutu jedini upisao u listu strelaca. Trifunović je odlično iskoristio centaršut Pavla Ninkova sa desne strane, prevario svog čuvara i pametnim udarcem poslao loptu u dalji ugao golmana domaćih Poleksića.

INĐIJA – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

Strelac: Trifunović 7.

Stadion: Inđija. Gledalaca: 4.500. Sudija: Dimitrijević. Žuti kartoni: Ignjatijević (Crvena zvezda), Dubljević (Inđija).

Inđija: Poleksić, Novaković, Ljubinković, Dubljević, Jakšić, Kostić, Janković (od 55. Isidorović), Čovilo, Naglić (od 58. Batioja), Davidov (od 84. Anđelković), Bubalo.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Tošić, Ignjatijević, Isah, Milovanović (od 68. Savio), Kadu, Vešović (od 90. Perović), Trifunović, Kaluđerović (od 56. Koroman).

 

Svesni da moraju nadoknaditi kiks sa otvaranje sezone, crveno-beli su krenuli ofanzivno od prvog sudijinog zvižduka. Već u drugom minutu posle dodavanja Isaha Kadu šutira sa 16 metara, ali golman Poleksić interveniše, a u nastavku akcije Trifunović se našao u ofsajdu. Tri minuta kasnije Milovanović je uputio volej udarac ka golu Inđije, ali je lopta odletela iznad prečke.áKlub iz Ljutice Bogdana nije se zadovoljio pomenutim vodstvom iz 7. minuta, pa je Milovanović novu šansu imao u 15. minutu kada je šutem iz slobodnog udarca sa 25 metara od gola stavio na muke čuvara mreže domaćih koji je još jednom odlično intervenisao.

O dominaciji Zvezde govori podatak da su igrači Inđije tek u 20. minutu uputili šut ka golu Stamenković. Domaći tim je najbolju priliku imao u 65. minutu kada je Bubalo šutirao glavom sa oko sedam metara, ali je Stamenković odlično odbranio i poslao loptu u korner. Iako je tempo igre opao u poslednjih 20 minuta rezervista Inđije Batioja je devet minuta pre kraja susreta izbio sam ispred golmana Stamenkovića, ali je šutirao preko gola pa su debitanti u najjačem domaćem fudbalskom takmičenju ostali „kratkih rukava“ i nakon susreta sa drugim rivalom iz „večitih derbija“.

Kada se rezimira učinak izabranika Aleksandra Kristića on jedino može da bude zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom koja je pokazala slabosti iz prethodnih duela. Delimično opravdanje treba tražiti u činjenici da Kristić nije mogao da računa na povređenog Milana Vilotića, dok je Savija i Ognjena Koromana, iako rovite, ipak uveo u igru u drugom poluvremenu. Izostanak Vilotića rešio je sa kapitenom Slavoljubom Đorđevićem na poziciji štopera kojeg je upario sa Duškom Tošićem, čije je mesto na levom beku zauzeo povratnik u prvi tim, Nikola Ignjatijević. U prvih 11 našao se i poslednje pojačanje Andrija Kaluđerović.

Kristić: Nedopustiv pad u drugom poluvremenu

Trener Crvene zvezde nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe na gostovanju u Inđiji, naročito u drugom delu meča. „Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo napadali i stvarali prilike, ali u drugom je viđena totalno različita slika. Imali smo i malo sreće kod stopostotnih šansi protivnika. Zato je najvažnije da pronađemo razloge pada u igri i truditi se da se to više ne događa“, zaključio je strateg crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari