Neizvesnost, borbenost, nagle oscilacije, dosta lepih i kreativnih poteza, kao i uzbudljiv finiš meča, jesu sinonimi sinoćne pobede Hemofarma nad Crvenom zvezdom – 82:79 u drugom kolu Superlige Srbije. Slobodno se može reći da je utakmica u Vršcu ispunila gotovo sva očekivanja ljubitelja klupske košarke u našoj zemlji. U duelu timova koji neguju sličan stil igre, u kome razne vrste odbrana, dosta oštrih kontakata i raznovrsna rešenja u napadu predstavljaju suštinu strategije oba trenera, bolje su se snašli Banaćani.

 

Hemofarm – Crvena zvezda 82:79 (28:22, 22:18, 15:24, 17:15)

Hala: Milenijum. Sudije: Belošević, Vojinović, Maričić.

Hemofarm: Pavković 4, Despotović, Joksimović 3, Božović14, Marković Stefan 12, Savović 12, Krstović 17, Petrović, Borisov 3, Marjanović 3, Bader, Vukosavljević 14.

Crvena zvezda: Kešelj 5, Roberts 14, Kikanović13, MarkovićStiven 4, Kovač1, Stević, Dragićević 2, Milošević, Ovens 13, Štimac 14, Bakić8, Bjelica 5.

 

Kao po nekom nepisanom pravilu, košarkaši Zvezde delovali su uspavano u prve dve četvrtine. Slaba kretnja u napadu i nedovoljna angažovanost u defanzivi, omogućila je Stefanu Markoviću da lako probija prvu liniju protivničke odbrane. Njegove povratne pasove Krstović, Božovići Savovićsu maksimalno iskoristili. Paletom trojki i lakih poena iz kontranapada Vrščani su u 17. minutu poveli čak sa 22 poena razlike (48:26). Činilo se u tim momentima da će crveno-bela ekspedicija ponovo doživeti brodolom u panonskoj niziji. Ipak, nekoliko dobrih poteza Bakića, Kikanovića i Štimca pred sam kraj poluvremena vratilo je Beograđane u meč(50:40). Poznat po izvanrednom instinktu Svetislav Pešićje „naredio“ svojim košarkašima da u većem delu treće deonice odigraju veoma agresivno u odbrani, pogotovo na liniji dodavanja, što je poprilično usporilo napad Vrščana. Kada se, pri tom, doda i odlična postavka Štimca u duelu sa Vukosavljevićem, minus crveno-belih od samo jednog poena iz 31. minuta (65:64) najavio je krajnje uzbudljivu završnicu utakmice.

Imao je beogradski tim u poslednjoj deonici lepu priliku da preokrene rezultat u svoju korist. Andre Ovens je izvanrednim prvim korakom lako prolazio svoje čuvare, što je omogućilo Lorensu Robertsu da rutinski iskoristi njegove asistencije. Međutim, sinoćnajbolji pojedinac na utakmici, Stefan Marković, nije dozvolio rivalu da povede. Iako je Zvezda u par navrata bila na korak do potpunog obrta, par nepromišljenih poteza i prokockanih napada omelo je Dragićevića i saigrače da se trijumfalno vrate iz Vršca. Konačan rezultat meča 82:79 u korist Hemofarma, jeste prava nagrada za tim Stevana Karadžića, dok košarkašima Zvezde pružena partija u drugom poluvremenu mora predstavljati putokaz ka prvom mestu u grupi.

Grupa A

Rezultati 2.kola:

FMP – Vojvodina 92:71

Partizan – Metalac 80:60

Partizan 2-0

Metalac 1-1

FMP 1-1

Vojvodina 0-2

Parovi 3. kola: Metalac – FMP, Vojvodina – Partizan.

Grupa B

Rezultati 2. kola:

Hemofarm – Crvena zvezda 82:79

Lajons – Borac (danas)

Hemofarm 2-0

Crvena zvezda 1-1

Lajons 0-1

Borac 0-1

Parovi 3. kola: Crvena zvezda – Lajons, Borac – Hemofarm.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari