Internet anketa koju je sprovelo JGSP Novi Sad, pokazala je da je 73 odsto anketiranih Novosađana za uvođenje nove linije broj 13, koja bi povezivala Bistricu, odnosno Novo naselje sa fakultetima, dok 12 posto njih smatra da to nije potrebno, a oko 15 odsto da predloženu putanju trinaestice treba korigovati.


– Programom poslovanja za naše preduzeće za 2009. godinu, koji je u decembru usvojila Skupština grada, predviđeno je uvođenje linije broj 13. Anketa je završena, a sada sledi saobraćajna, tehnička i ekonomska analiza, predlog se upućuje Upravnom odboru JGSP Novi Sad i Gradskoj upravi za saobraćaj, nakon čega ćemo moći da donesemo konačnu odluku – rekao je portparol JGSP Novi Sad Milorad Vukašinovići dodao da je jedan od osnovnih argumenta za uvođenje nove linije to što bi se rasteretila postojeća mreža linija, a naročito „osmica“.

„Trinaestica“ bi polazila sa okretnice na Novom naselju, išla Bulevarom Jovana Dučića, zatim kroz Radomira Raše Radujkova i Hadži Ruvimovu, pa dužBraće Popovići Hajduk Veljkove do Futoške ulice, odakle bi skretala u Braće Ribnikar, pa Bulevarom oslobođenja i Cara Lazara, sve do Dr Sime Miloševića, gde bi joj bila okretnica, a odatle bi išla kroz Jiričekovu i Fruškogorsku do Bulevara cara Lazara i zatim istim putem nazad prema Novom naselju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari