Gradski odbor DS-a je tradicionalno, po osmi put, povodom srpske Nove godine deci podelio novogodišnje paketiće. Ovu lepu tradiciju požarevačke demokrate, na inicijativu svog predsednika Žarka Pivca, započele su 2004. godine.


Tim povodom narodni poslanik Pivac je rekao da su se tradicionalno, po osmi put, okupili da deci podele paketiće, i da im tim činom unesu malo radosti u njihov život.

– Ovoga puta smo podelili preko 300 paketića za preko „300 srećne dece“. Mi decu ne delimo po stranačkoj liniji i svako dete koje se tu našlo dobilo je paketić- istakao je Pivac i dodao: -Ova akcija ima dvostruki značaj: prva je da obraduje naše najmlađe sugrađane, a druga je po nama mnogo važnija; a to je da skrenemo pažnju na položaj dece u našem društvu, od kojih mnoga žive u uslovima koja su na granici siromaštva.

Pivac naglašava da takve dece u Srbiji ima preko 160 000, i da po zvaničnim podacima godišnje preko 2 000 dece preživi fizičko nasilje.

– I mi iz DS-a pozivamo na solidarnost čitavo društvo u borbi za iskorenjavanja ovakvih pojava i stvaranja boljih uslova za život dece u Srbiji- završio je Pivac.

On je rekao da su novac za ove paketiće, koji je svaki od njih koštao po 650 dinara, sakupili članovi DS-a, što ukupno iznosi 220 000 dinara.

U ulici Stari korzo usledila je tradicionalna priredba namenjenu deci. Uz prisustvo čelnika ove partijske organizacije, pokloni su podeljeni deci članova stranke, ali i svim mališanima koji su se našli u pešačkoj zoni Požarevca a oni su se zahvalili vedrim recitacijama i pesmicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari