Trivan: Kupovina plastičnih kesa smanjena za oko 60 odsto

Ostavite komentar


  1. Bravo, pobeđujemo plastične kese! Šta sa zagađenim rekama/jezerima u koje se otpad nemilosrdno baca i zagađuje nam vodu? Šta sa kanalizacijom, iz koje se fekalne vode direktno prosleđuju u kanalizaciju i još više zagađuju vodu? Šta sa divljim i legalnim deponijama smeca, koja nam zagađuju zemlju i vazduh? Kreni ministre Srbijom i videceš prizore potresne, videceš ministre, životinje i ljude bolesne…!

  2. Ako vec hocete da naplacujete kese onda donesite propis da kese moraju biti jednobojne bez reklama. Potpuno je ludilo da placamo kesu sa reklamom.
    A drugo ja jos nisam video da je neko bacio kesu. Kupite robu, onda spakujete djubre u tu istu kesu i bacite u kontejner. Da necete mozda djubre da nosite u istom cegeru. Ili da kupite dzakove za djubre koji su 5 puta veci od kesa. To je prava istina da hocete pare, a ne rat plastici. Da hocete rat plastici onda bi rekli Koka koli i Pepsiku da pakuju svoja pica u staklo, a ne u plastiku. Ali sta je prpa bato. Lako je objaviti rat kesama. A kad dodjete do pravih zagadjivaca onda cutologija.

  3. E sada da vidimo da li ce ministatstvo imati snage da se izbori sa kartelom proizvodjaca vode i sokova. Kartel svim silama lobira protiv uvodjenja i najmanje kaucije (dapozita) na PET ambalazu i limenke, jer bi im to smanjilo prodaju. Za informaciju, u Nemackoj iznos kaucije za PET bocu je 0.25 evra.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.