Trivan: Naplaćivanje kesa rešenje

Ostavite komentar


  1. Stalno se raspravlja o kesama, da li su polietilenske ili biorazgradive ili papirne itd…Problem je u nama ljudima MI SMO ODGOVORNI za to sto kese bacamo gde stignemo i ne recikliramo kako treba. Za ozbiljnu diskusiju je ovde malo prostora ali se namece pitanje laksega resenja a to je zabrana ??? Sam kod nas Srba svaka zabrana izaziva suprotne efekte.

  2. Država bi da se opet ogrebe o narod. Ako je tako humana, neka zabrani plastične kese, a ne da se naplaćuju i ubira porez. Ali, neka vlada organizuje naćin da kupim hleb,voće, povrće, meso i nosim ga kući. Kako? U platnenim torbama, džepovima, u naručju! U papirnim kesama? Mnogo vladajući gledaju holividske glupe filmove, gde dama izlazi iz automobila uzima dve papirne kese, svaka od 15-20 kila. Kod nas dame, nakon posla i povratka kući autonusom idu u prodavnicu, odakle na ruke vuku ono što su kupile.

  3. Obavezna licenca za sve kupce koji koriste plastične kese koja bi se polgala u prirednij komori .

  4. Gde se krio ovaj genije do sada.Pa kada su se pojavile pvc kese naplacivane su i nisu sestale.Ako je to najbolje od njega onda:Zbogom Srbijo!

  5. Samo kod nas za tri kupljene stvari kasirka da ili sami uzmemo dve kese. Često se dešava da kada kupite jednu stvar kasirka to stavi u kesu, to je u nekim zemljama nezamislivo. Kada u Sloveniji krenu u nabavku ponesu brendiranu platnenu vreću koju su dobili od supermarketa ili kutiju u koju stave namernice. Mi smo doktori za kese, muka mi je kada ih vidim po drveću, rekama, ulicama. A tek kada pročitam Vaše komentare vidim da nam nema spasa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.