Najzanimljiviji meč ovogodišnje Lige šampiona između Barselone i Milana uživo će moći da se prati u tek oko 600.000 domaćinstava u Srbiji i to preko Arenesport, na njenom trećem kanalu.

Naime, još od septembra kada je postalo jasno da RTS, ali nijedna druga televizija sa nacionalnom frekvencijom, nisu otkupili prava za prenos svih utakmica elitnog takmičenja samo se čekao trenutak kada će velika većina građana ostati uskraćena za najbolji fudbal Starog kontinenta.

Kako objašnjavaju iz televizije Arenasport, njihov signal je dostupan na celoj teritoriji Srbije putem OpenIPTV platforme Telekoma Srbije i Polaris Media satelitske televizije, ali i preko 40 drugih operatera. Prema podacima, otkako je postalo jasno da će jedino na ovoj televiziji moći da prate najvažnije mečeve, porasla je potražnja za programima ove televizije, ali je evidentno da utakmice neće doći do svih kao kada je to bio slučaj sa nacionalnom televizijom.

Za razliku od mečeva utorkom gledaoci, na njihovu sreću, mogu sredom da gledaju Ligu šampiona i na RTS i to „važniji“ susret. Naime, RTS je otkupio paket prava prenosa koji sadrži “first-pick” utakmicu sredom, finalni meč i meč Superkupa, a Arenasport je otkupila paket prava na sve utakmice utorkom i sredom osim “first-pick” utakmice, kao i ko-ekskluzivu na polufinalne, finalni i meč Superkupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari