Iako postoji tek nešto duže od šest godina, škola fudbala Olimpik već može da se pohvali značajnim uspesima ne samo na domaćoj nego i na međunarodnoj sceni. „Olimpikovci“ su prošle sezone nastupali u Ligi malih šampiona, gde su imali odličan učinak, a takmičarsku godinu završili su u junu na Crnogorskom primorju, gde su pored fudbala pohađali i školu plivanja.

– Svakog leta boravimo desetak dana u Sutomoru, a ove godine smo bili sredinom juna. Oko pedeset dečaka uzrasta od 6 do 12 godina prošlo je kroz fudbalski i plivački kamp. Svi su se lepo družili i igrali što je podjednako važno za njihov pravilan razvoj. Većina dece su naši članovi, mada uvek imamo i nekoliko dečaka koji se tek posle letnjeg kampa priključe stalnom radu u školi – istakao je vlasnik i trener u Olimpiku Aleksandar Nedić.

Boravak u Crnoj Gori iskorišćen je i za nastup na Festivalu sportova u Podgorici.

– Dečaci su prezentovali svoje fudbalsko znanje na turniru gde rezultat nije bio u prvom planu. Posebno me raduje podatak da su četiri klinca iz Olimpika dobili pohvale kao jako talentovani. To su Miloš Banzić, Strahinja Kafedžić, Miloš Andrić i golman Stevan Petrović – dodao je Nedić.

Kao potvrda kvalitetnog rada „olimpikovcima“ je stigao i poziv za učešće na izuzetno jakom turniru u Tuluzu. U školi su svi zadovoljni činjenicom da su se u Beograd vratili sa trofejom, ali još više načinom na koji su klinci prezentovali srpski fudbal u Francuskoj.

– Devetogodišnjaci su osvojili prvo mesto, dok su dve godine stariji dečaci bili šesti u konkurenciji 20 ekipa iz Španije, Italije, Rumunije i Francuske. Naš uspeh je još veći ako se zna da ovaj turnir ima tradiciju dugu 35 godina, a da smo mi bili jedini učesnici iz Srbije. Primio nas je i gradonačelnik Karbone, mesta nedaleko od Tuluza gde se igrao turnir, i tom prilikom nam uručio plaketu dobrodošlice. Zaista smo se osećali kao kod kuće – istakao je Nedić.

Posle sjajnog izdanja na travnatom terenu, „plavo-beli“ dečaci obišli su Veneciju, Barselonu i Milano, tako da su u Beograd stigli prepuni utisaka.

– Kada su ugledali stadion Kamp Nou, kao da nisu verovali da je to stvarnost. Na licima sam im video neopisivu sreću. Za nas su dečija radost i osmeh uvek na prvom mestu, tako da ćemo nastaviti bar jednom godišnje da obilazimo Evropu i učestvujemo na internacionalnim turnirima – zaključio je Nedić.

Start nove sezone krajem avgusta

Škola fudbala Olimpik će novu sezonu započeti krajem avgusta.

– Prvo okupljanje smo zakazali za 25. avgust, mada će te prve nedelje broj dece biti verovatno manji, jer će mnogi biti van Beograda. Radićemo na četiri lokacije, kao i prošle sezone, na Novom Beogradu u balonu Talija i kod Vera, na Kanarevom brdu i Ceraku – rekao je Nedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari