Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u polufinale ATP turnira u švajcarskom gradu Bazelu pošto je bio bolji od Francuza Rišara Gaskea 2:0 (6:4, 6:2). Njegov rival u borbi za mesto u finalu biće pobednik susreta između Novaka Đokovića i Holanđanina Robina Hasea, koji su se sastali u petak uveče.

Iako je naš teniser pet pozicija slabije plasiran (32) na ATP listi od Gaskea (27), Troicki je sasvim zasluženo trijumfovao. Sjajno je servirao tokom većeg dela susreta i jednostavno nije dao priliku Francuzu ni da mu pošteno pripreti. Odličan procenat prvog servisa uticao je na to da Gaske nije imao nijednu priliku za brejk, dok je u tom segmentu igre naš teniser bio odličan (3 od 4). Ukoliko pruži sličnu partiju i, nadamo se, protiv Đokovića, plasman u finale je potpuno realan.

Ivanovićeva igra u polufinalu turnira na Baliju

Srpska teniserka Ana Ivanović igraće u subotu u polufinalu Turnira šampionki čiji je domaćin Bali. Njena rivalka biće iskusna Japanka Kimiko Date Krum. Drugi polufinalni par turnira na tvrdoj podlozi koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara čine Slovakinja Danijela Hantuhova i Ruskinja Alisa Klejbanova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari