Srpski teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić u paru sa Majklom Ljodrom ostvarili su pobede četvrtog dana prvog grend slema sezone Australijan opena, dok je Viktor Troicki poražen nakon maratonskog duela.

Svetski broj jedan ekspresno se plasirao u treće kolo nakon što je savladao Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:1) nakon sat i 42 minuta igre. Sledeći protivnik Đokoviću biće 81. teniser sveta, Francuz Nikolas Mau, koji je u drugom kolu savladao Tatsuma Ita sa 3:1. Đoković i Mau sastali su se do sada dva puta, Francuz je trijumfovao 2005, a Đoković godinu dana kasnije.

– U narednom meču najviše ću se osloniti na iskustvo igranja na velikim terenima. Ne potcenjujem nijednog protivnika, pa ni Maua jer su na grend slem turnirima svi dodatno motivisani i niko nije neranjiv – izjavio je Đoković.

Janko Tipsarević je nakon tri sata i 11 minuta igre, nakon veće borbe nego što se očekivalo, pobedio domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta sa 3:1 (3:6, 6:2, 7:6, 6:4). Sledeći protivnik srpskom teniseru biće Francuz Rišar Gaske koji se plasirao u treće kolo nakon što mu je Kazahstanac Andrej Golubjev predao meč. Gaske je trenutno 18. igrač na ATP listi i u dobroj je formi, a protiv Tipsarevića je trijumfovao u oba dosadašnja duela. Od srpskih predstavnika neprijatno je iznenadio samo Viktor Troicki, porazom od Mihaila Kukuškina sa 3:2 (5:7, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3), iako Kazahstanac već duže vreme nije u formi i beleži poraze na startu skoro svakog turnira. Trijumfu 92. tenisera najviše je doprinela nervoza Troickog u odlučujućim trenucima meča, a najviše u šestom gemu petog seta kada je Kukuškin napravio brejk koji je sačuvao do kraja duela.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić uspešno je startovao u paru sa Majklom Ljodrom pobedivši Australijanca Džordana Kera i Amerikanca Donalda Janga sa 2:0 (7:6, 6:3). Treći nosioci su ovim trijumfom opravdali ulogu favorita, a u drugoj rundi prošle noći sastali su se sa Špancima Markom Lopezom i Davidom Marerom.

Ivanovićeva ubedljiva

Nekadašnji svetski reket broj jedan Ana Ivanović, plasirala se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Holanđankom Mihaelom Krajiček sa 2:0 (6:3, 6:2), a u narednom meču sastaće se sa Amerikankom Vanijom King koja je neočekivano bila bolja od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove. King je trenutno 66. igračica sveta, a sa srpskom teniserkom sastajala se tri puta i nije ostvarila nijednu pobedu. Druga srpska predstavnica Jelena Janković odigrala je jutros meč trećeg kola protiv Amerikanke Kristine Mekhejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari