Tri osobe su poginule, a šest muškaraca je teže i lakše povređeno u ekpsloziji ručne bombe u kafiću Dama u Idvoru, kod Kovačice, potvrdila je juče portparolka Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković.


Među poginulima je i Saša B. (36) iz sela Sefkerin, koji je aktivirao bombu. Igor B. (36) i Miroslav S. iz istog sela, preminuli su na putu do bolnice od povreda koje su zadobli pokušavajući da spreče Sašu B. da aktivira bombu.

Ivan J. i Stevan N. iz Opova i Aleksandar I. iz Bavaništa su sa teškim povredama prevezeni u beogradski Urgentni centar.

Radnik obezbeđenja kafića Zoran M. iz Zrenjanina sa lakšim povredama je prebačen u bolnicu u Zrenjanin. Lakše povređeni su Zoran T. iz Idvora i Zoran S. iz Sakula, koji su zbrinuti na ortopedskom odeljenju pančevačke bolnice, rekla je Medaković.

Prema njenim rečima, istraga je utvrdila da je do tragedije došlo u ulaznoj prostorji u kafić, kada je nakon svađe sa obezbeđenjem Saša B. aktivirao ručnu bombu N75.

Prema navodima pančevačke televizije, druga dvojica poginulih pokušali su da spreče Sašu B. da aktivira bombu, kao i da on uđe u drugi deo lokala, u kome je bilo oko 150 gostiju.

Menjati propise

Beograd – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je juče da nesreća u Idvoru pokazuje da je potrebno promeniti zakonske propise kojima se reguliše uloga policije u izdavanju dozvola za rad lokala. „Očigledno je potrebna izmena zakonskih propisa kojima se reguliše naša uloga u radu lokala“, kazao je Dačić i podsetio da su nadležne službe MUP-a donele nalog za zatvaranje lokala Dama u Idvoru. I. P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari