Trojici osumnjičenih za špijunažu u Krušiku određen pritvor do 30 dana 1Foto: Đorđe Đoković

Viši sud u Valjevu je odredio pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za špijunažu u fabrici Krušik, nakon što je Više javno tužilaštvo u Valjevu posle saslušanja osumnjičenih podnelo predlog za određivanje pritvora.

Iz Višeg suda u Valjevu je za Danas potvrđeno da je sudija za prethodni postupak je osumnjičenima M. O. (37), D. L. (64) i D. M. (63) svi iz Valjeva, odredio pritvor do trideset dana.

Njima je pritvor određen na osnovu člana 211, po tačkama 2,3 i 4, odnosno kako ne bi uticali na svedoke, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i iz razloga jer je za delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina.

U pitanju su jedan bivši i dvojica sadašnjih inžinjera u Krušiku.

Oni su pre dva dana uhapšeni jer se sumnjiče da  su neovlašćeno iznosili poverljivu poslovno – tehničku dokumentaciju iz ove kompanije i ustupali je inostranoj organizaciji, a na štetu bezbednosnih, odbrambenih, vojnih i drugih interesa, kao i slabljenje moći Republike Srbije.

Njima je prvobitno određeno zadržavanje do 48 časova, i izvršen je pretres stanova osumnjičenih.

Za sada nema zvaničnih informacija kojoj inostranoj organizaciji su, navodno, trojica osumnjičenih prosleđivali poslovno-tehničku dokumentaciju, niti se spominje koja strana zemlja je u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari